Το αμυγδαλέλαιο θα μπορούσε να ονομαστεί και ‘έλαιο της ομορφιάς’. Τα αισθητικά οφέλη του είναι αναρίθμητα.

Με ένα μπουκάλι αμυγδαλέλαιο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα περισσότερα προ’ι’όντα φροντίδας που έχετε στο σπίτι σας.

Δε με πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα οφέλη του ελαίου αυτού και θα αλλάξετε γνώμη!

  • Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί τη καλύτερη φυσική λύση για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Η βιταμίνη Ε που περιέχει αναζωογονεί το δέρμα του άνω και κάτω βλεφάρου και βελτιώνει την όψη του.Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε το αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Σε δύο εβδομάδες τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται.
  • Ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος και το κάνει πιο φωτεινό και λαμπερό.
  • Δυναμώνει τα μαλλιά και είναι η κατάλληλη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Εξαιτίας του ότι είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, χρησιμοποιείτε σε προ’ι’όντα περιποίησης μαλλιών. Κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας και στη συνέχεια απλώστε το μέχρι τις άκρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα, την οποία πρώτα θα την τοποθετήσετε σε ζεστό νερό. Μετά από 45 λεπτά λούστε τα μαλλιά σας. Να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.
  • Ιδανικό ντεμακιγιάζ για όλους τους τύπους δέρματος. Απομακρύνει αποτελεσματικά και το πιο επίμονο μακιγιάζ.
  • Προσφέρει ενυδάτωση σε όλο το σώμα. Εξαιτίας του ότι είναι ελαφρύ λάδι, απορροφάται εύκολα και γρήγορα. Πλούσιο σε βιταμίνες Ε,Α,Β διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα.
  • Δυναμώνει τις βλεφαρίδες και τις κάνει διπλάσιες. Κρατήστε ένα παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα και με τη βοήθεια του απλώστε αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες σας κάθε βράδυ.
  • Καθυστερεί τη γήρανση. Η συχνή χρήση του μειώνει τις ρυτίδες και βοηθάει στην ανανέωση του δέρματος.
  • Λειτουργεί σαν αντηλιακό προ’ι’όν με SPF5 , καθώς όχι μόνo προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, αλλά αντιστρέφει και τις ακτίνες του.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου. Ακόμα το σκέφτεστε;

photo εξωφύλλου 123RF.com

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment