Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.

Έρευνες δείχνουν ότι το 80% των γυναικών θα εμφανίσουν κυτταρίτιδα σε κάποια φάση της ζωής τους, ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Οι αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι πολλές. Μερικές από αυτές είναι

  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικοί παράγοντες
  • Διατροφή
  • Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας  κ.α.

Η ώρα της παραλίας όμως πλησιάζει και καλά είναι να αφήσουμε τη θεωρία και να περάσουμε στη πράξη!

Παρακάτω σας έχω τον τρόπο να μειώσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού του δέρματος σας με τον πιο φυσικό τρόπο.

Από σήμερα λοιπόν, όταν θα πίνετε το καφεδάκι σας ,  θα κρατάτε το κατακάθι σε ένα καθαρό βάζο . Ο καφές είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Επίσης θα χρειαστείτε λίγη ζάχαρη, ελαιόλαδο και ένα βαζάκι λάδι καρύδας.

Συνταγή scrub : Προσθέστε σε ένα μπολ 5 κουταλιές καφέ, 3 κουταλιές λάδι, 2 κουταλιές ζάχαρη. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το scrub σας φαίνεται πολύ παχύρευστο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα λάδι. Αν το scrub σας φαίνεται υδαρές η λύση είναι λίγη ακόμα ζάχαρη.

Βήμα 1.

Εφαρμόστε το απολεπιστικό σώματος με κυκλικές κινήσεις στις περιοχές που πάσχουν, ώστε να τονώσετε τη κυκλοφορία του αίματος. Να επιμείνετε ιδιαιτέρως στις περιοχές που έχουν πιο έντονο πρόβλημα. Μόλις ολοκληρώσετε, ξεπλύνετε καλά την περιοχή.

Βήμα 2.

Κάντε μασάζ με το λάδι καρύδας σε όλο το σώμα. Στις περιοχές που έχουν κυτταρίτιδα να επιμείνετε περισσότερο ασκώντας ελαφριά πίεση. Αφήστε το λάδι στην επιδερμίδα σας μετά τη μάλαξη. Το λάδι καρύδας συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά έλαια για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία της κυτταρίτιδας χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα πρέπει να ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία, κατά προτίμηση το βράδυ, ώστε το έλαιο καρύδας να έχει το χρόνο του να απορροφηθεί από το δέρμα.

Συνδυάστε τη φυσική αυτή θεραπεία με άφθονο νερό και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

photo εξωφύλλου  https://shop.apotekalora.rs/

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment