Πριν λίγο καιρό έτυχε να αγοράσω ζάχαρη καρύδας (της εταιρείας OLA FOODS ) από ένα αγαπημένο μου μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

Ακόμα ένα βήμα στη προσπάθεια μου να βγάλω την κλασσική ζάχαρη από τη διατροφή μας.  draxe.com

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας είχε μία συνταγή για κεκάκια, με απλά υλικά, την οποία δοκίμασα και ενθουσιαστηκά!

Ένα μόνο θα σας πω. Τα κεκάκια (20 στο σύνολο) εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Πάμε όμως να δούμε τη συνταγή.

 

Υλικά :

200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ ζάχαρη καρύδας

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

250ml γάλα αμυγδάλου

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

80ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού βανίλια

100γρ σταγόνες μαύρης ζάχαρης

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά , αφού ανακατευτουν καλά στο μίξερ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment