Σε πολλές δύσκολες – πιεστικές περιόδους της ζωής μου θυμάμαι πως αυτό που με χαλάρωνε και έδινε μία ευχάριστη νότα στη καθημερινότητα μου, ήταν η δημιουργία.

Παλιά υφάσματα και χρωματιστές κλωστές μετατρέπονταν σε καρτ – ποστάλ από τα διάφορα ταξίδια μου. Απλά υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, στο πιο λαχταριστό γλυκό, πολύχρωμα νήματα και χάντρες σε χρήσιμα τσαντάκια και σκουφιά. Χρειάζονται 2 δευτερόλεπτα για να προφέρεις τη λέξη δημιουργία, αλήθεια όμως, πόσες χιλιάδες ώρες χαράς, χαλάρωσης και ευεξίας κρύβει μέσα της;

Κατα τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χειμώνα που περάσαμε, έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές να ανυπομονώ να τελειώσω με τις καθημερινές υποχρεώσεις, ώστε να χωθώ σε μια γωνιά του σπιτιού και να ‘δημιουργήσω’.Ψάχνοντας συνεχώς για νέες ιδέες έπεσα πάνω στη σελίδα του ftiaxto.gr   και κάπου εκεί ξεκίνησε για μένα ένα ταξίδι μαγικό. Απλά υλικά σε λίγες στιγμές μεταμορφώνονταν στα πιο όμορφα κοσμήματα, απλές τεχνικές με τις οποίες και τα πιο αδέξια χέρια μπορούν να δημιουργήσουν μικρούς θησαυρούς..

Αυτό που τράβηξε το δικό μου ενδιαφέρον εξαρχής  ήταν τα χειροποίητα κοσμήματα με υγρό γυαλί. Αφού λοιπόν γράφτηκα σε αυτό και το παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή, ξεκίνησα τις δικές μου δημιουργίες.

 

 

Στο online σεμινάριο Κοσμήματα με υγρό γυαλί έμαθα για το υλικό, τα εργαλεία και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε. Μέσα από μαγνητοσκοπημένα βίντεο είδα πως αναμειγνύουμε τα υλικά, πως προσθέτουμε χρώματα και χρυσόσκονες, πως τοποθετούμε και πως ξεκαλουπώνουμε τα αντικείμενα και τέλος πως λειαίνουμε και τρυπάμε για να φτιάξουμε μοναδικά κοσμήματα.

Αν σας αρέσουν και εσάς οι χειροποίητες δημιουργίες, μην αργείτε,  επισκεφτείτε το ftiaxto.gr .Εκεί σας περιμένει η Βάλια για να σας λύσει όλες σας τις απορίες. Και επειδή είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθείτε πιο ενεργά με το χώρο των χειροποίητων δημιουργιών.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment