Ονομάζεται ‘Έφαγα λιακάδα για πρωινό’ και είναι μία από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Petita Demas. Το βιβλίο αυτό άνετα θα μπορούσε να ονομαστεί και ‘Η εγκυκλοπαίδεια των φυτών’, καθώς στις σελίδες του μπορείς να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις για τους πράσινους γείτονες μας.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίο απαντώνται βασικά ερωτήματα όπως;

Γιατί είναι σημαντικά τα φυτά;

Τι ακριβώς είναι ένα φυτό;

Από ποια μέρη αποτελείται;

Και συγχρόνως αποκαλύπτονται και κάποιες σπουδαίες πληροφορίες, όπως, το ότι η ενέργεια του ήλιου για να φτάσει στη Γη χρειάζεται 500 δευτερόλεπτα, ενώ για να φτάσει από τον πυρήνα του Ήλιου μέχρι την επιφάνεια 20.000 χρόνια!

Εντυπωσιακό;

Στο δεύτερο μερος αναλύονται τα πάντα σχετικά με τον κόσμο των φυτών. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται το οικογενειακό δέντρο των φυτών, η εξέλιξη και η προσαρμογή τους, καθώς και τα χαρακτηριστικά των φυτων που ζουν στη ζέστη και την ξυρασία, τη ζούγκλα, αλλά και τον υδάτινο κόσμο.

Ααααα, και για να μη το ξεχάσω, και σε αυτό το μέρος του βιβλίου θα βρείτε μοναδικά μυστικά που….. λίγοι τα γνωρίζουν.

Όλες οι απλές, καθημερινές μας ενέργειες σχετίζονται με τα φυτά. Πως γίνεται αυτό;

Στο τρίτο μέρος θα βρείτε την απάντηση. Τι σχέση έχουν τα φυτά με το πρωινό μας, με το πλύσιμο των δοντιών αλλά και των πιάτων;

Nα σας πω και ένα ακόμα μυστικό; Eσείς το ξέρατε ότι από ένα δέντρο βγαινουν 8.335 φύλλα Α4;

Τέλος στο τέταρτο μέρος θα ανακαλύψουμε τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα φυτά στον πλανήτ μας. Από τα φάρμακα μας μέχρι τα χαρτονομίσματα, τα φυτά είναι στην πρώτη γραμμή της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αυτό που λάτρεψα στο βιβλίο είναι οι δραστηριότητες που μας προτείνει στις πράσινες σελίδες, ως ‘φτιάξτο μόνος σου’, μέσα από τις οποίες μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο εμείς όσο και τα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο των φυτών.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο, είναι μία ατελείωτη πηγή γνώσεων που δε πρέπει να λείπει από κανένα σπότι.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Petita Demas.

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment