Πολύ καιρό πριν αποφασίσω να δημιουργήσω το δικό μου προσωπικό blog, ήμουν φανατική θαυμάστρια των workingmoms.gr . Η σελίδα workingmoms.gr είναι μία σελίδα που καλύπτει όλα τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα – μητέρα. Πίσω, λοιπόν, από αυτό το υπέροχο blog βρίσκεται η Έφη Αργυροπούλου, μία ύπαρξη ευχάριστη, θετική και απόλυτα σίγουρη για τον εαυτό της. Η Έφη ,που λέτε, πέρα από το blog που σας προανέφερα, είναι και δημιουργός ενός μοναδικού παιδικού βιβλίου ‘Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα’, που κατά τη γνώμη μου, δε πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

 

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μία σύντομη συνέντευξη της Έφης Αργυροπούλου, αλλά και να μάθετε την προσφορά που τρέχει αυτό το διάστημα για το βιβλίο της.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή βιβλίων;

Πάντα μου άρεσε να γράφω από μικρό παιδί, ό,τι σκεφτόμουν, ό,τι εικόνες είχα στο μυαλό μου ήθελα να τις καταγράφω. Η συγγραφή όμως του πρώτου μου παιδικού παραμυθιού ήταν περισσότερο ανάγκη, μεγάλη ανάγκη να γράψω ένα παραμύθι που θα απευθύνεται στους γονείς αλλά και στα παιδιά, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα της πλεονεξίας το οποίο βιώνουν οι περισσότεροι νέοι γονείς όταν φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί και αντιμετώπισα και γω με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο.

 

Ποιο ήταν το ερέθισμα για το πρώτο σου βιβλίο;

 

«Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, είναι ένα παραμύθι βιωματικό και εμπνευσμένο από τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο μου. Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι το οποίο πραγματεύεται την πλεονεξία. Σκοπός του είναι να μάθουν τα παιδιά να εκτιμούν την πληθώρα αγαθών που έχουν, έννοιες όπως η προσφορά, η αλληλεγγύη η αποταμίευση. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αυτό που με ώθησε να γράψω αυτό το παραμύθι ήταν η ανάγκη μου να μοιραστώ την εμπειρία μου και μέσω αυτού να βοηθήσω και άλλες μαμάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά τους. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει πια οικογένεια που τα παιδιά τους να μην ζητούν όλο και περισσότερα υλικά αγαθά και να είναι μονίμως ανικανοποίητα μη εκτιμώντας όλα αυτά που τους προσφέρονται απλόχερα από τους γονείς τους.

 

 

Γνώριζες από την αρχή το τέλος της ιστορίας;

 

Ναι βέβαια, η ιστορία ήταν δομημένη στο μυαλό μου, ειδικά η αρχή και το τέλος. Η συγγραφή του ολοκληρώθηκε σε διάστημα δυο χρόνων περίπου, με όχι ιδιαίτερες προσθαφαιρέσεις, ήταν ξεκάθαρη η ιστορία, η πλοκή, ο λόγος που την έγραφα και το μήνυμα που ήθελα να μεταφέρω στα παιδιά που θα τη διαβάσουν. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι τα σχόλια των μικρών αναγνωστών αλλά και των μαμάδων, οι οποίες μου έχουν αναφέρει ότι η ιστορία τα έχει προβληματίσει και τα έχει βάλει σε διαδικασία να σκεφτούν, ακόμα και όταν τελειώσουν την ανάγνωση του βιβλίου. Θεωρώ αυτή είναι η επιτυχία της Οδύσσειας του μικρού Οδυσσέα.

 

Ποιο ήρωα από το βιβλίο σου αγαπάς περισσότερο και γιατί;

 

Εννοείται τον κεντρικό ήρωα, τον Οδυσσέα, γιατί τον ταυτίζω με τον Κωνσταντίνο μου. Όλοι όμως οι ήρωες έχουν τον ξεχωριστό τους ρόλο και βοηθούν να κυλήσει ομαλά και ευχάριστα η πλοκή και παρ’ όλο που το βιβλίο είναι σχετικά μεγάλο – 40 σελίδες μαζί με την εικονογράφηση – έχει την μαγική ικανότητα να κρατάει τους μικρούς αναγνώστες σε εγρήγορση και αγωνία μέχρι το τέλος.

 

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ένας γονιός ώστε να αγαπήσει το παιδί του τα βιβλία;

 

Από την εμπειρία μου θεωρώ ότι είναι έμφυτη η αγάπη των παιδιών για τα βιβλία. Όσο και να πιέσεις ένα παιδί να διαβάσει αν δεν το θελήσει από μόνο του, καμία πίεση του γονιού δε θα καταφέρει να το κάνει να αγαπήσει το διάβασμα. Σίγουρα όμως μια καλή συμβουλή είναι να διαβάζουν οι γονείς στα παιδιά από μικρή ηλικία, να τα πηγαίνουν σε παρουσιάσεις βιβλίων, βόλτα σε βιβλιοπωλεία, να γίνουν οι ίδιοι οι γονείς παράδειγμα γι’ αυτά, δηλαδή να διαβάζουν και οι ίδιοι, γενικά με κάθε τρόπο να τα φέρνουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Τα βιβλία βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργούν τη φαντασία τους, τούς ανοίγει τους ορίζοντες, τους καλλιεργεί τη σκέψη και δεν συγκρίνεται με καμία οθόνη και καμία εφαρμογή στο tablet. Ακόμα και η αίσθηση, η μυρωδιά του χαρτιού δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα!

 

Ποιο ήταν το δικό σου αγαπημένο βιβλίο όταν ήσουν παιδί;

 

Το δικό μου αγαπημένο βιβλίο ήταν «Το καπλάνι της βιτρίνας» της αγαπημένης συγγραφέως Άλκης Ζέη. Με μάγευαν όλα τα βιβλία της αείμνηστης Άλκης Ζέης γιατί είχε ένα ιδιαίτερο και πολύ πρωτοποριακό τρόπο γραφής για τη γενιά των συγγραφέων που άνηκε. Η ματιά και ο τρόπος γραφής της ήταν πολύ σύγχρονος και τα βιβλία της θεωρώ ότι θα διαβάζονται από πολλές ακόμα γενιές.

 

 

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο διαφορετικά … Γι’ αυτό τι λέτε να τα κάνουμε λίγο πιο μαγικά;

Πώς θα σας φαινόταν φέτος τα Χριστούγεννα τα παιδιά σας να βίωναν μια διαφορετική και μαγική εμπειρία; Να λάμβαναν ένα ξεχωριστό γράμμα από τον Βόρειο Πόλο από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη με την αυθεντική σφραγίδα του στο οποίο θα του απαντούσαν και θα του ζητούσαν τι δώρο θέλουν;

Με την αγορά κάθε παραμυθιού

Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα

, παίρνετε άλλο ΕΝΑ ΔΩΡΟ για να το δωρίσετε όπου θέλετε και τα παιδάκια σας μαζί με το παραμύθι παίρνουν ΔΩΡΟ γράμμα από τον Άγιο Βασίλη

Το παραμύθι πραγματεύεται την πλεονεξία και μαθαίνει στα παιδιά να είναι ευχαριστημένα με όσα έχουν και να μη ζητάνε συνέχεια υλικά αγαθά!

Όταν το διαβάσουν, πιστέψτε με … φέτος τα Χριστούγεννα αυτό που θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη θα είναι εντελώς διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη χρονιά

Σελ. 40 Διαστάσεις 24Χ31

Τιμή: 13,50€ με αντικαταβολή για Αθήνα και 15,50 € για επαρχία

Για παραγγελίες inbox στη σελίδα

Working Moms

στο Fb, στο προσωπικό μου προφίλ

Efi Argyropoulou

https://www.facebook.com/bloggerofworkingmoms

και στο ig μου:

https://www.instagram.com/workingmoms.gr/

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment