Θαυμάζω τους ανθρώπους που κυνηγούν τα όνειρα τους, ξεφεύγοντας από τη ζώνη άνεσης τους.

Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι νέα παιδιά, ο θαυμασμός γίνεται ένα με το προσωπικό ενδιαφέρον.

Για να μη σας κουράζω, με μεγάλη μου χαρά θέλω να σας γνωρίσω μέσω του blog μου τον Λευτέρη Σοφία, ένα νέο, αλλά πολλά υποσχόμενο, συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Ο Λευτέρης είναι φοιτητής στα Γιάννενα και συγχρόνως δουλεύει στην εστιάση. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι τα αστυνομικά βιβλία. Έχοντας διαβάσει αμέτρητα από αυτά, κάποια στιγμή μέσα στο μυαλό του ζωντάνεψαν οι ήρωες του δικού του βιβλίου ‘Παράπλευρες Απώλειες’, το οποίο  κυκλοφορει από Έλκυστης.

Τι λέτε; Πάμε να δούμε τι έχει να μας πει ο Λευτέρης για το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε στον χώρο της συγγραφής;

  • Πως ξεκίνησε για σένα αυτό το ταξίδι της συγγραφής;

Κάποια στιγμή πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η ιδέα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω τη δική μου υπόθεση και να πλάσω τους χαρακτήρες της ακριβώς όπως θέλω, άρχισε να μπαίνει για τα καλά στις σκέψεις μου. Στη συνέχεια, απλά μαγεύτηκα από τις δυνατότητες και την ελευθερία που προσφέρει η συγγραφή.

  • Αν ήσουν κάποιος ήρωας από το βιβλίο σου, ποιος θα ήταν αυτός;

Μου περνάνε από το μυαλό διάφοροι χαρακτήρες για να είμαι ειλικρινής. Αν έπρεπε όμως να επιλέξω έναν, θα έλεγα έναν άνθρωπο που συναντάμε προς το τέλος του βιβλίου, που ενώ έχει χάσει σχεδόν τα πάντα, συνεχίζει να παλεύει.

  • Μας ετοιμάζεις κάτι καινούριο;

Τον επόμενο μήνα λογικά θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο μου, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο πρωταγωνιστεί για άλλη μία φορά ο ερευνητής Θωμάς Τούφας.

  • Τι συναίσθημα θα ήθελες να μείνει στον αναγνώστη κατά την ολοκλήρωση του βιβλίου σου;

Ο στόχος μου αρχικά είναι μέσα από το βιβλίο ο αναγνώστης να ψυχαγωγηθεί, να δεθεί με τους ήρωες της υπόθεσης και να συντροφεύσει τον πρωταγωνιστή στην πανέμορφη Πράγα στο ταξίδι για την εύρεση της αλήθειας. Ένα ταξίδι που κρύβει παγίδες. Κατά την ολοκλήρωση, ελπίζω ο αναγνώστης να νιώσει δικαιωμένος για την επιλογή του και εύχομαι να περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη υπόθεση του ξεροκέφαλου ερευνητή, Θωμά Τούφα.

 

lef_sofias  instagram account

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment