Κατά την τρίτη χιλιετία π.Χ. ένας πολιτισμός άνθισε στα νησιά που σήμερα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, από κάθε γωνιά της γης, ετησίως.

Ο Κυκλαδικός πολιτισμός, αλλά και κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα, αποτέλεσε έμπνευση για τον Ηλία και τη Νάσια, οι οποίοι μέσα από την προσωπική τους ανάγκη να εκφραστούν, δημιούργησαν τη Miniloco, το τρίτο τους ‘παιδί’.

 

Η Νάσια και ο Ηλίας, γραφίστες στο επάγγελμα και ζευγάρι τόσο στη ζωή όσο και στη δουλειά, μετά τη γέννηση των δύο κοριτσιών τους και έχοντας στις πλάτες τους πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως Art Directors σε διαφημιστικές εταιρείες, αποφάσισαν να εργαστούν ως freelancers στο χώρο στης διαφήμισης. Μέσα από την ανάγκη τους να εκφραστούν ελεύθερα και αυθόρμητα και με έμπνευση την γενέτειρα τους, δημιούργησαν μία σειρά αντικειμένων, τα οποία αμέσως κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Μέσα από το βλέμμα του Ηλία και της Νάσιας η Ελλάδα έχει αμέτρητες εκφάνσεις. Απλές γραμμές τοποθετημένες σε λευκό φόντο και, φυσικά, φως! Αν δεν είναι αυτό Ελλάδα, τότε πείτε μου τι είναι;

«Έμπνευσή μας είναι κάθε τι που θυμίζει την Ελλάδα, σχεδιασμένο μέσα από τη δική μας ματιά, στην απλή, λιτή, λουσμένη στο αιγαιοπελαγίτικο φως, γραμμή του. Ένα από τα βασικά σχέδια της συλλογής μας είναι οι Έλληνες θεοί και θεές. Έδωσαν τη θεματική κατεύθυνση της MINILOCO (ελληνικότητα) αλλά και το γενικότερο σχεδιαστικό μας ύφος. Απλές, λιτές, γεωμετρικές και συγχρόνως αυστηρές και απόλυτες γραμμές και φόρμες. Οι δώδεκα θεοί ξεκίνησαν ως μία αφίσα, η οποία αρχικά σχεδιάστηκε για να διακοσμήσει την τάξη της μεγάλης μας κόρης και τώρα ευελπιστούμε να διακοσμήσει το δωμάτιο κάθε παιδιού…», δήλωσαν οι ίδιοι σε συνέντευξη τους στο humanstories.gr και, για να σας πω την αλήθεια, ήδη έχω αποφασίσει σε ποιο σημείου του παιδικού δωματίου θα τοποθετήσω την αφίσα αυτή!

 

Μέσα στο νέο τους eshop miniloco.gr μπορείτε να περιηγηθείτε στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων που έχουν δημιουργήσει για εμάς με πολύ αγάπη.

Οι κατηγορίες αφίσες και σπίτι υπόσχονται να δημιουργήσουν γωνιές που δε θα χορταίνετε να χαζεύετε. Αν μου ζητούσατε να ξεχωρίσω ένα προϊόν από κάθε κατηγορία αυτά θα ήταν η mermaid αφίσα και η syros μπλε κούπα, ως λάτρης του καφέ.

Στα είδη γραφής, το tsarouchi εβδομαδιαίο πρόγραμμα, είναι ιδανικό για να κάνετε πιο εύκολη την απαιτητική καθημερινότητα.

Η syros τσάντα και το syros tshirt αποτελούν ιδανικά δωράκια για κάθε περίσταση και, τέλος, για τη κατηγορία παιδί τι να πω;

Απλά τα θέλω όλα..

Η miniloco ήρθε για να μείνει και υπόσχεται να συνεχίσει να ομορφαίνει την καθημερινότητα μας με τις μοναδικές της δημιουργίες.

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment