Εμείς οι Έλληνες έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Και πως να μην έχουμε όταν ζούμε σε μία χώρα με εκατοντάδες νησιά, ατελείωτα χιλιόμετρα ακτών και ένα κλίμα που βοηθάει απόλυτα τον άνθρωπο να γίνει ένα με τη φύση!

Από παιδί θυμάμαι πως για μένα το καλοκαίρι σήμαινε θάλασσα, καθημερινά μπάνια και παιχνίδια στην άμμο. Εντάξει, μη φωνάζετε, και τα παγωτά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καλοκαιρινές διακοπές! Το μέτρημα ξεκινούσε από αρχές Ιουνίου. Σε κάθε παιδική παρέα αυτό που άκουγες ήταν  “Εγώ έκανα 3 μπάνια και έφαγα 7 παγωτά. Εσύ;”. Και αν τύχαινε ο αντίπαλος να σε ξεπερνάει και στα δύο, τότε πράγματι η απογοήτευση ήταν μεγάλη!

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν η σχέση μου με τη θάλασσα περιορίζοταν σε κολύμπι επιφανειακό, άντε και σε μερικές βουτιές, ώστε η ιγμορίτιδα μου να μη με ταλαιπωρήσει πολύ το χειμώνα που ακολουθούσε. Για καλή μου τύχη όμως, έχω παντρευτεί έναν άνθρωπο που φροντίζει ώστε να μη βαριόμαστε ποτέ. Πάντα έχει μία νέα πρόταση – νέα ιδεά, ώστε η ζωή μας να είναι χρωματιστή!

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η δική μου καταδυτική εμπειρία.

Το προηγούμενο Σάββατο, στο Samos Sub είχα την ευκαιρία για πρώτη φορά στη ζωή μου να δω την αντανάκλαση του ήλιου μέσα από το βυθό! Έκανα το Discover Scuba Diving, ώστε να γνωρίσω την κατάδυση και να δω πως είναι να αναπνέω κάτω από το νερό.

Υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Μαλαγάρη, εκπαιδευτή καταδύσεων και ιδιοκτήτη του Samos Sub, κατάφερα να καταδυθώ στα 7 μέτρα και να απολαύσω τον ξεχωριστό υποβρύχιο κόσμο της Σάμου.

Για ποιους λόγους θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε και εσείς;

  • Είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, καθώς λαμβάνει χώρα στο βυθό της θάλασσας!
  • Χαρίζει την απόλυτη αίσθηση της γαλήνης καθώς ο μόνος ήχος που ακούς είναι αυτός του αέρα που εκπνέεις, ενώ το τοπίο αλλάζει συνεχώς.
  • Καταπολεμά τη φοβία για το βυθό και για το άγνωστο που υπάρχει εκεί κάτω, στο βάθος της θάλασσας.
  • Είναι μία διαφυγή από τη καθημερινότητα. Ο ιδανικός τρόπος για να αδειάσει το μυαλό και να γεμίσουν οι μπαταρίες.

Εγώ το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι απλά ανυπομονώ για την επόμενη φορά!

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment