Η Κόνιτσα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους top προορισμούς στην Ελλάδα. Οι ορεινοί της όγκοι, τα εντυπωσιακά φαράγγια, οι κρυσταλλινοί ποταμοί, βάζουν την πόλη αυτή στη κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών.

Ως αποτέλεσμα της ζήτησης αυτής είναι η μεγάλη ποικιλία σε καταλύματα(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πετρόχτιστους ξενώνες) σε τιμές που μπορούν να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες.

Εμείς για τη δική μας εξόρμηση επιλέξαμε το Konitsa Mountain Hotel. Στο Konitsa Mountain Hotel οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 κατηγορίες δωματίων, τα standard δωμάτια με μπαλκόνι, τα deluxe δωμάτια με Jacuzzi και τζάκι, τα superior δωμάτιο με τζάκι, τις junior σουίτες και την αριστοκρατική σουίτα.

Το δωμάτιο που μείναμε εμείς ήταν στο πρώτο όροφο του ξενοδοχείου και άνηκε στη κατηγορία deluxe.

Στο king size κρεββάτι κοιμηθήκαμε εμείς με τον Ιάσονα στη μέση, ενώ το άλλο κρεββάτι το μοιράστηκαν ο Νικόλας με το Γιώργο.

Το πρώτο βράδυ που φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς η μητέρα της ιδιοκτήτριας είχε ετοιμάσει για τα παιδιά φαγητό, το οποίο τους πρόσφερε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά. Εν τω μεταξύ εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί στο σαλόνι, μπροστά από το αναμμένο τζάκι και να μάθουμε πολλές πληροφορίες για τα αξιοθέατα – μονοπάτια που σκοπεύαμε να ακολουθήσουμε.

 

Την επόμενη μέρα και αφού ξυπνήσαμε και ετοιμαστήκαμε, κατεβήκαμε για να πάρουμε το πρωινό μας, στο οποίο πρωταγωνιστική θέση κατείχαν τα ντόπια προϊόντα, οι ηπειρώτικες πίτες και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα του όρους Νεμέρτσικα και Τύμφης.

Το Konitsa Mountain Hotel είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που στέκει αγέρωχη στην κορυφή του βουνού τα τελευταία χρόνια και υπόσχεται στον επισκέπτη χαλάρωση και ξεκούραση.

Φεύγοντας από το ξενοδοχείο μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις μας πήραμε και πίτες για το δρόμο(μας τις είχε ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια για τα παιδιά), καθώς και ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο θα βρείτε στο www.konitsahotel.gr

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment