Μία από τις πιο συχνές επιθυμίες των παιδιών είναι να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην κουζίνα.

Τα μάτια τους λάμπουν από χαρά όταν τους ανακοινώνεις ότι χρειάζεσαι τη βοήθειά τους, είτε αυτό σημαίνει ξέπλυμα των πιάτων, είτε βοήθεια στη προετοιμασία του φαγητού. Αμέσως σηκώνουν μανίκια, πλένουν χέρια και περιμένουν οδηγίες.

Το μαγείρεμα με τα παιδιά είναι μία δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη.

  • Γίνονται πιο υπεύθυνα, γιατί έρχονται σε επαφή με διάφορα εργαλεία της κουζίνας. Κάτι που μέχρι χθες ήταν απαγορευμένο.
  • Μαθαίνουν να συνεργάζονται με άλλους , στην προκειμένη περίπτωση με τους γονείς ή με τα αδέρφια τους, ώστε να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα και πολλές άλλες δεξιότητες.
  • Διδάσκονται ,επίσης, την οργάνωση και την υπομονή , καθώς πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα υλικά, να ακολουθήσουν τα βήματα κατά γράμμα και να περιμένουν ώστε να δουν το αποτέλεσμα.
  • Τέλος, είναι μία πολύ καλή στιγμή για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας. Να συζητήσουμε για πράγματα που τα απασχολούν και γενικά να έρθουμε πιο κοντά.

Παρακάτω σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε μαζί!

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Υλικά :

1 φύλλο σφολιάτας

5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

4 φέτες κασέρι

4 φέτες γαλοπούλα

Αν αρέσουν στα παιδιά μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, πιπεριές, ελιές κτλ

Εκτέλεση :

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια βάζουμε κάθετα και στη σειρά τις φέτες κασέρι , τις φέτες γαλοπούλας και ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό παράλληλα με τα υλικά, τοποθετούμε το ρολό στο ταψί ( σε λαδόκολλα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα!

 

Οι στιγμές που περνάμε μαζί με τα παιδιά μας χαράζονται βαθιά στη μνήμη τους. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν αναμνήσεις γιατί τα χρόνια περνάνε!

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment