Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή του χρόνου και οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Το μενού είναι έτοιμο για το πρώτο τραπέζι της νέας χρονιάς, τα ρούχα που θα φορέσουμε ήδη βρίσκονται κρεμασμένα  στη ντουλάπα, γούρια με το χαρακτηριστικό ‘2020’ είναι στολισμένα σε τουλάχιστον μία γωνιά του σπιτιού μας και οι ευχές μόλις το ρολόι χτυπήσει 00.00 θα ξεχυθούν σα χείμαρρος από το στόμα μας

‘Χρόνια πολλά’

‘Χαρούμενο το 2020’

‘Υγεία και ευτυχία’

‘Ο νέος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμείς’

‘Όλα σου τα όνειρα να πραγματοποιηθούν’

Και πολλές, πολλές ακόμα..

 

Η λαμπερή αυτή μέρα θα περάσει, θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας και η ζωή θα συνεχιστεί από εκεί ακριβώς που την είχαμε αφήσει..

 

Αν θέλουμε η νέα αυτή χρονιά να είναι διαφορετική από τη προηγούμενη, αρκεί να βάλουμε κάποιους μικρούς στόχους και να πιστέψουμε σε αυτούς.

 

Οι στόχοι μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί για τον καθένα από εμάς. Για κάποιον μπορεί να είναι η προαγωγή του στον εργασιακό τομέα, ενώ για κάποιον άλλο το να  ομορφύνει το μπαλκόνι του φροντίζοντας πέντε όμορφα φυτά της επιλογής του.

Ο κόσμος του κάθε ανθρώπου βελτιώνεται με διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Σημασία έχει να προσδιορίσει το νέο στόχο, να πιστέψει σε αυτόν και να μη τα παρατήσει στη πρώτη δυσκολία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ το παράδειγμα με το καράβι στον ωκεανό. Αρκεί κάθε μέρα μία ελάχιστη κίνηση προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση από τον καπετάνιο και το καράβι τελικά θα φτάσει σε άλλο προορισμό.

Τόσο απλά..

Σύμφωνα με τον Μαρκ Τουέιν « Είκοσι χρόνια από σήμερα, θα νιώθεις μεγαλύτερη απογοήτευση για εκείνα που δεν έκανες και όχι για όσα έκανες. Λύσε λοιπόν τους κάβους. Ξεκίνησε από το ασφαλές λιμάνι. Φυλάκισε μέσα στα πανιά σου τους αληγείς ανέμους. Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε.» .

 

Σκέψου λοιπόν, τι θα ήθελες εσύ να αλλάξεις το 2020 στη ζωή σου;

Πίστεψε με..

ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!

photo εξωφύλλου Design Bundles

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment