Μέτα τη πρώτη μου γέννα, ήρθα αντιμέτωπη με ένα διψήφιο αριθμό κιλών που είχαν ΄κολλήσει’ πάνω μου για τα καλά!

Δοκίμασα αρκετές διατροφές, ακολούθησα διάφορους κανόνες, πείνασα, πείνασα, πείνασα…

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δε μου έδινε το αποτέλεσμα που ήθελα, στο χρόνο που το ήθελα και χωρίς να πεθαίνω από την πείνα.

Τότε λοιπόν, και ενώ έψαχνα μανιωδώς λύση στο πρόβλημα μου, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο, αφιερωμένο στη δίαιτα DUKAN. To μελέτησα, το ακολούθησα, εντυπωσιάστηκα από το αποτέλεσμα και από τότε, όποτε θέλω να χάσω λίγα κιλάκια, το ακολουθώ για λίγες μέρες.

Με χαρά θα σας γνωρίσω τη δίαιτα αυτή , αλλά πρώτα θέλω να σας διευκρινίσω ότι αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή ιδιαιτερότητα στην υγεία σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν την ακολουθήσετε.

Η δίαιτα Dukan είναι μια πρωτεϊνική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες και που παρά το γεγονός πως μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δίαιτα Ατκινς θεωρείται περισσότερο υγιεινή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δρ. Dukan o περιορισμός των υδατανθράκων βοηθάει στο να μην ενθαρρύνεται η αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης ενώ δημιουργεί και τις βάσεις για μια εφ’ όρου ζωής διατήρηση των κιλών.

Η δίαιτα βασίζεται σε 4 στάδια:

  1. Το πρώτο στάδιο (επίθεση): καθαρά πρωτεϊνικό διατροφικό πρόγραμμα.
  2. Το δεύτερο στάδιο (κρουαζιέρα): εναλλαγή καθαρής πρωτεΐνης με πρωτεΐνη και λαχανικά,
  3. Το τρίτο στάδιο (προσυντήρηση): εντάσσονται και κάποιες άλλες κατηγορίες τροφίμων (φρούτα, ψωμί, τυρί κλπ)
  4. Το τέταρτο στάδιο (συντήρηση): στοχεύει στη δια βίου συντήρηση των κιλών που χάθηκαν

Κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο στάδιο θα οδηγηθείτε στη σελίδα https://www.dukangreece.gr/  όπου θα λύσετε όλες τις απορίες σας.

Αν πάντως λειτουργήσει και σε εσάς όπως λειτούργησε σε μένα, είμαι σίγουρη πως ο dr Dukan θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος!

photo εξωφύλλου  https://www.paleo-mama.com/

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment