Η απόφαση της μετανάστευσης στο εξωτερικό με την οικογένεια σας, για επαγγελματικούς λόγους, δεν είναι εύκολη υπόθεση, βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια.

Είναι πολλά τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσετε πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση της νέας χώρας που θα σας φιλοξενήσει.

Πώς επιλέγετε σχολείο για παιδιά που έχουν μεταναστεύσει; Πώς θα αντιδράσουν που θα αναγκαστούν να αφήσουν τους φίλους και την υπόλοιπη οικογένεια κατά τα πρώτα (και καθοριστικά) χρόνια της ζωής τους; Τι γίνεται αν δεν τους αρέσει στη νέα τους χώρα;

Σύμφωνα με τον δείκτη οικογενειακής ζωής της Allianz Care, που παραθέτει σε άρθρο του το newmoney.gr οι καλύτερες χώρες της Ευρώπης για να μεταναστεύσει κανείς με οικογένεια είναι οι ακόλουθες:

  1. Φινλανδία

     www.s-ge.com

Η σκανδιναβική αυτή χώρα έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια ο νούμερο ένα προορισμός για οικογένειες.

Τι καθιστά τη χώρα τόσο ελκυστική; Η Φιλανδία παραδοσιακά καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις όσον αφορά:

  • Τη διαθεσιμότητα και το επίπεδο μέριμνας για τα παιδιά
  • Το επίπεδο εκπαίδευσης
  • Την οικογενειακή ευεξία
  1. Αυστρία

  britannica.com

Αυτή η κεντρική ευρωπαϊκή χώρα παρέχει μια πληθώρα διαθέσιμων σκηνικών – από την πολυσύχναστη πόλη της Βιέννης μέχρι τους προορισμούς σκι στις Άλπεις – δίνοντάς σας τη δυνατότητα για εξερευνήσεις και εκτός Σαββατοκύριακου.

Τι την καθιστά τόσο καλή για τις οικογένειες που μεταναστεύουν; Η παιδική μέριμνα, η υγειονομική περίθαλψη και το επίπεδο εκπαίδευσης είναι υψηλού επιπέδου και εύκολα προσβάσιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστρία μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο το να συναντήσετε ντόπιους φίλους καθώς η χώρα κατατάσσεται 65η σε φιλικότητα από τις συνολικά 68 χώρες που αξιολογήθηκαν.

  1. Τσεχία

  filippistours.gr

Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης συγκαταλέγεται πλέον σε ένα από τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για οικογένειες μεταναστών.

Τι την καθιστά περιζήτητη; Όπως και με τις άλλες χώρες η ποιότητα της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της παιδικής μέριμνας είναι σε υψηλό επίπεδο. Αυτό όμως που διαφοροποιεί την Τσεχία είναι το προσιτό κόστος ζωής. Είναι μία χώρα εξαιρετικά φιλική στο πορτοφόλι σας και σας επιτρέπει να απολαύσετε τη ποιότητα στην οικογενειακή σας ζωή σεβόμενη τον προϋπολογισμό σας.

  1. Δανία

  lonelyplanet.com

Η νοτιότερη σκανδιναβική χώρα, η Δανία θεωρείται ως μία από τις πιο κοινωνικά ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο. Οι Δανοί δίνουν προτεραιότητα στην υγεία, την εκπαίδευση και την ευημερία για όλους, τα οποία παρέχονται δωρεάν ή με επιδοτήσεις.

Τι την καθιστά τόσο καλή για οικογένειες μεταναστών;

Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη Δανία ένα υπέροχο μέρος για να ζήσει μια οικογένεια. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως θεωρούμενη ως δεύτερη γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως και στην Αυστρία, μπορεί να είναι δύσκολο αρχικά να γίνετε φίλοι με τους ντόπιους αλλά μόλις το καταφέρετε, θα είστε φίλοι για τη ζωή. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χειμώνες στη Δανία είναι πιο σκληροί από άλλες περιοχές της Ευρώπης και περισσότερο σκοτεινοί για περισσότερο χρόνο.

  1. Σουηδία

  coe.int

Η Σουηδία (όπως και η Δανία) δίνει μεγάλη έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, καθιστώντας την οικογενειακή ζωή πολύ ευκολότερη από ότι σε άλλες χώρες.

Τι την καθιστά ιδανική για τις οικογένειες που μεταναστεύουν;

Η συνολική ποιότητα ζωής καθιστά τη Σουηδία έναν εξαιρετικό προορισμό για μετανάστευση. Θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στα θεμελιώδη της καλής οικογενειακής ζωής. Παρόλο που ο μισθός σας μπορεί να μην είναι αυτό που θα λαμβάνατε ως μετανάστης σε άλλη χώρα, θα επωφεληθείτε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες αν έχετε παιδιά. Η χώρα είναι επίσης πρωτοπόρος όταν πρόκειται για δικαιώματα της LGBT + κοινότητας, και αυτό την καθιστά ιδανικό μέρος για τις οικογένειες που ανήκουν σε αυτήν την κοινότητα. Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ωστόσο για τους χειμώνες. Οι θερμοκρασίες που θα αντιμετωπίσετε είναι, σχεδόν βέβαιο, κάτω από ό,τι έχετε συνηθίσει.

cover page clickatlife.gr

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment