Για την αξία του ροδιού στη διατροφή μας έχουν γραφτεί πολλά και, όπως φαίνεται, θα γραφτούν ακόμα περισσότερα..

Είναι τυχαίο άλλωστε που το ρόδι συμβολίζει την καλύ τύχη; Εγώ θα πρόσθετα και την καλή υγεία, αν σκεφτεί κανείς τα αμέτρητα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.

  fruitguys.com

Και επειδή δε θέλω να σας κουράσω με πράγματα που σίγουρα γνωρίζετε, θα εστιάσω σε 4 οφέλη που προσφέρει η συστηματική χρήση του ροδιού στη καθημερινότητα μας και ξέρω πως θα σας κάνω να το δείτε με άλλο μάτι.

  1. Ένα και μόνο ρόδι τη μέρα μπορεί να καλύψει μεγάλο ποσοστό της ανάγκης μας σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.
  2. Αυξημένη κατανάλωση, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αποτρέπει την εμφάνιση, αλλά και την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
  3. Αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής αποκάλυψαν πως η καθημερινή κατανάλωση χυμού ροδιού για 2 εβδομάδες μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, μέσω της μείωσης των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του περιορισμού της αθηροσκλήρωσης.
  4. Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι το ότι το ρόδι μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

alphafoodie.com

Και έρχεστε τώρα να με ρωτήσετε πως γίνεται να κάνουμε το ρόδι καθημερινή μας συνήθεια, από τη στιγμή που σαν φρούτο μπορούμε να το προμηθευτούμε το πολύ 2 με 3 μήνες το χρόνο..

Μην ανησυχείτε, σας έχω πολύ καλά νέα!

hortmag.com

Η οικογενειακή επιχείρηση pomegranate_skg στην όμορφη Θεσσαλονική, δημιουργεί για όλους εμάς 100% φυσικούς χυμούς από ρόδια παραγωγής τους, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Οι χυμοί αυτοί διατηρούνται όλο το χρόνο στην κατάψυξη.

Νομίζω πως δεν υπάρχει πια δικαιολογία. Ήρθε η ώρα να εντάξουμε αυτό το πολύτιμο ‘φάρμακο της φύσης’ στη διατροφή μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το pomegranate_skg θα βρείτε στη σελίδα της επιχείρησης στο instagram.

 

 

 

cover page thedailymeal.com

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment