Το κουδούνι του σχολείου τη Δευτέρα θα χτυπήσει για πρώτη φορά μετά απο 2,5 μήνες και οι μικροί μαθητές δε κρατιούνται! Τα παιδιά ανυπομονούν να ξανασυναντηθούν με τους φίλους τους στη σχολική αυλή και εμείς νιώθουμε μία ανακούφιση – χαρά που, επιτέλους, θα επιστρέψουμε στη κανονική μας ζωή.

Για να συνεχίσουμε λοιπόν να είμαστε όλοι το ίδιο χαρούμενοι, είναι σημαντικό να μη ξεχάσουμε να βάλουμε στη τσάντα του παιδιού μας κάποια σημαντικά πράγματα.

  • Σύμφωνα με τις οδηγίες επαναλειτουργίας των σχολείων, οι μικροί μαθητές απαγορεύεται να ανταλλάσουν μεταξύ τους πράγματα. Πριν ξεκινήσουν τα παιδιά για το σχολείο θα πρέπει να έχουν φροντίσει να έχουν μαζί τους όλα αυτά που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς και την κασετίνα τους με μολύβια, σβήστρες, ξύστρα και χρώματα.
  • Απαγορεύεται επίσης η λειτουργία των κυλικείων. Νερό και κολατσιό πρέπει να έχουν πάρει όλα τα παιδιά μαζί τους από το σπίτι.
  • Εξαιτίας της κατάστασης που βιώσαμε, είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά πρέπει να έχουν στη τσάντα τους ένα μικρό αντισηπτικό. Μετα τη τουαλέτα και πριν το φαγητό πρέπει να πλένουν καλά τα χεράκια τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σαπούνι, το αντισηπτικό είναι η λύση.
  • Τέλος, τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τέλη Ιουνίου και επειδή ζούμε στην Ελλάδα, καλά θα είναι στη τσαντούλα να προσθέσουμε ένα καπελάκι για τον ήλιο.

 

Καλή αρχή εύχομαι σε όλα τα παιδάκια και θετική σκέψη στους γονείς!

 

coverpage  in.gr

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment