Αν δοκιμάσετε το συγκεκριμένο ζυμάρι, πιστέψτε με, δε θα το αλλάζετε με τίποτα!

Βέβαια, πέρα από το ζυμάρι, μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει και το ψήσιμο.

Αναρωτιέστε τι εννοώ;

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε σπιτική πίτσα, το αποτέλεσμα της οποίας θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά :

1 κουτί αναψυκτικό (sprite, λεμονάδα, πορτοκαλάδα, σόδα) σε θερμοκρασία δωματίου

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κιλό αλεύρι

1/2 ποτήρι λάδι

 

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το αναψυκτικό, το νερό και τη μαγιά στη λεκάνη και ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακτεύτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Την ώρα που ζυμώνετε το ζυμαράκι σας, δε το πιέζεττε πολύ για να μη χάσει τον αέρα του.

Σκεπάζετε τη λεκάνη σας με ζελατίνα και την αφήνετε στην άκρη για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι.

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάτε τη διαδικασία.

Το ζυμάρι μπορείτε να το ανοίξετε είτε με πλάστη είτε με τα χέρια σας. Αν αποφασίσεσετε να το ανοίξετε με πλάστη και κολλάει ελαφρώς προσθέστε 1-2 κουταλιές αλεύρι, όχι περισσότερο γιατί θα σφίξει.

Αφού λοιπόν τοποθετήσετε λαδόκολλα στο ταψί σας, ψήνετε το ζυμάρι στο φούρνο για 10 λεπτά μόνο του. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα και τα αλλαντικά και ψήνετε για ακόμα ένα τέταρτο. Τέλος, βάζετε πιπεριές, μανιτάρια, ελιές, κασέρια και ότι άλλο θελήσετε και ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Με το τρόπο αυτό καταφέρνετε να δώσετε αέρα στο ζυμάρι, αφού το ψήνετε για λίγο μόνο του, χωρίς να το βαρύνετε με τα υλικά.

Καλή επιτυχία!

cover page tablespoon.com

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment