Είναι αφράτες, είναι πεντανόστιμες, είναι εύκολες,  και θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τι άλλο θέλετε για τις δοκιμάσετε;

Υλικά :

Για το κέικ θα χρειαστείτε :

4 αυγά

2,5 κούπες ζάχαρη

1,5 κούπα σπορέλαιο

1,5 κούπα γάλα

1 φαρίν – απ

1 μπέικιν

1 βανίλια

Για το γλάσο θα χρειαστείτε :

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουβερτούρες

και ινδοκάρυδο για το τέλος.

Εκτέλεση :

Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη για 1 λεπτό στο μίξερ. Τα υπόλοιπα υλικά του κέικ τα ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν  τα ενώνουμε. Στο ταψί του φούρνου μας ή σε κάποιο ορθογώνιο σκεύος το οποίο έχει ύψος στο πλάι τουλάχιστον 3 δάχτυλα, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Τα υλικά του γλάσου τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις το κέικ μας κρυώσει το κόβουμε σε τετραγωνάκια όπως στη φώτο.

Αφήνουμε το γλάσο μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βουτάμε τα κεκάκια μέσα στο γλάσο.  Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα για να στραγγίξουν. Τέλος, τα βάζουμε στο ινδοκάρυδο ( το οποίο το έχουμε αδειάσει σε ένα βαθύ πιάτο) και τα καλύπτουμε από όλες τις πλευρές.

Καλή επιτυχία!!!!!

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment