Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα κομμάτι ξύλο. Το ξύλο αυτό έπεσε στα χέρια κάποιου που θεωρούσε πως έχοντας στα χέρια σου ένα κομμάτι ξύλο μπορείς να δημιουργήσεις μαγικά πράγματα..

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της οικογένειας Bartolucci.

 

Χαμένος μέσα στα στενάκια γύρω από τη Fontana di Trevi και ενώ πραγματικά περπατάς με μία ανάσα, ώστε τίποτα να μη καλύπτει τον ήχο των νερών που σε οδηγούν στο πιο γνωστό συντριβάνι του κόσμου, ξεπροβάλλει μπροστά σου, σα βγαλμένο από παραμύθι, το κατάστημα Bartolucci. Στο ισόγειο ενός παλιού, καλοδιατηρημένου κτιρίου, η γνωστή ιστορία που όλοι αγαπήσαμε, παίρνει σάρκα και οστά.

Στην είσοδο του καταστήματος περιμένει χαρούμενος να σε καλωσορίσει ο “γιος” του ιδιοκτήτη, ο Πινόκιο.

  photo by alamy.com

 

Μπαίνοντας μέσα αντικρίζεις εκατοντάδες μοναδικές δημιουργίες από Ιταλικό ξύλο , σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Παιχνίδια, διακοσμητικά, σελιδοδείκτες, μπρελόκ, διακοσμητικά τοίχου, φωτιστικά, είναι μόνο λίγες από τις επιλόγές που έχεις, ώστε να πάρεις ένα κομμάτι μαγείας στο σπίτι μαζί σου, φεύγοντας από την αιώνια πόλη.

Και αν δεν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από το μέγεθος ή τους συνδιασμούς των χρωμάτων,  ο Chepetto περιμένει πίσω από τον πάγκο εργασίας του ώστε να δημιουργήσει εκείνη την ώρα, για εσένα και μόνο, ότι ακριβώς έχεις φανταστεί!

   photo by tripadvisor.ie

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Ρώμη κάνω μια στάση στο αγαπημένο μου κατάστημα και μεγαλώνω τη Bartolucci συλλογή μου.

 

Μέχρι και τη γιαγια μου έχω πάει!

Αν βρεθείς στη Ρώμη μη ξεχάσεις να περάσεις από το εργαστήριο του Chepetto.  Kαι όταν δεις τον Πινόκιο, δωσ΄του ένα φιλί από ‘μένα!

 

coverpage by negozidiroma.com

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment