Η προεφηβεία έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα σας. Το, μέχρι πρόσφατα , μικρό παιδάκι σας έχει αρχίσει να απομακρύνεται. Με την πρώτη ευκαιρία νευριάζει, αντιμιλάει και γενικά εκνευρίζεται σχεδόν με τα πάντα. Και που είστε ακόμη..

Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που η παιδικότητα του βγαίνει προς τα έξω και αναζητά παιχνίδια ξεχασμένα, χάδια και αγκαλιές.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είστε σίγουρα σε μεγάλο δίλλημα, σχετικά με το τι θα ευχαριστούσε το ‘ατίθασο νιάτο’ σας!

Παρακάτω σας έχω μερικές επιλογές για αγόρια και κορίτσια αυτής της ηλικίας.

 

  1. Επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μία καλή περίπτωση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Μέσα από αυτά τα ομαδικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, να ακολουθούν κανόνες και να προάγουν την ομαδικότητα τους.

  1. Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Πλουτίστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του παιδιού σας μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Κατασκευές ρομποτικής, πειράματα χημείας, ένα τηλεσκόπιο για παρατήρηση μακρινών αντικειμένων ή ένα μικροσκόπιο για να ανακαλύψουν μικρά καθημερινά θαυματάκια της φύσης και πολλά άλλα.

  1. Gadget

Ξύλινες σπαζοκεφαλιές, μεταλλικά παζλ, φωτιστικά με πλανήτες, πίνακες lightbox, αστείες κούπες και μπρελόκ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

  1. Παιχνίδια εξωτερικού χώρου

Υπάρχει καλύτερο παιχνίδι από αυτό που γίνεται στη φύση και στον καθαρό αέρα;

Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους είναι πολύ σημαντικό καθώς συμβάλλει στη νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Μπάλες, πατίνια, σκοινάκια, τέρματα, μπασκέτες, σε συνδυασμό με τους φίλους τους και τα παιδιά σας θα σας ευγνωμονούν μια ζωή!

  1. Αξεσουάρ

Τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια αυτής της ηλικίας λατρεύουν τα αξεσουάρ που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι. Ένα αθλητικό ρολόι ή ένα νεανικό κρεμαστό για το λαιμό μπορεί να τα ενθουσιάσει. Αν επίσης τους αρέσει η μουσική μπορείτε να πάρετε ένα mp3 το οποίο θα γεμίσετε με τραγούδια της επιλογής τους.

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment