Τα απογεύματα του καλοκαιριού μία από τις αγαπημένες μας οικογενειακές δραστηριότητες είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Αφού γίνει η επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού, υπερισχύοντας πάντα η γνώμη των κάτω των 10 ετών, η μαμά και ο μπαμπάς φτιάχνουν κρύα ροφήματα για όλους και…. η διασκέδαση ξεκινά!

Για φέτος το καλοκαίρι μία από τις επιλογές μας είναι το επιτραπέζιο ‘ Η κορυφή του Έβερεστ’, της εταιρείας Giochi Preziosi. Από την πρώτη στιγμή που το είδα στα ράφια των καταστημάτων, ήξερα πως σύντομα θα προστεθεί στην οικογενειακή συλλογή.

Αρχικά με τράβηξε το όνομα του παιχνιδιού, καθώς λατρεύω τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Τελικά , μετά από αρκετές παιχνιδοώρες, μπορώ με σιγουριά να σας πω πως πέρα από τη διασκέδαση το παιχνίδι αυτό έχει και άλλα οφέλη για τους μικρούς μας φίλους.

  • Γνώση. Κάθε φορά που τα αγόρια μου προσπαθούν να ‘ανεβούν’ στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, μία καινούρια ερώτηση – πρόκληση έρχεται για τη μαμά.

Τι ύψος έχει το Έβερεστ; Πόσοι Έλληνες έχουν ανεβεί στη κορυφή; Που ακριβώς βρίσκεται;

Kαι κάπου εκεί η δόλια μάνα ή με περηφάνια λύνει τις απορίες ή τρέχωειστο google και ξεκινάει την αναζήτηση.

  • Πέρα από τη δική τους κίνηση, τα παιδιά πρέπει να μελετήσουν και την κίνηση του αντίπαλου, αλλιώς θα… βρεθούν στο κενό. Μαθαίνουν να ‘κοιτούν μπροστά’ και να σχεδιάζουν τις επόμενες κινησεις τους.

  • Τέλος, έρχονται πιο κοντά με το άθλημα της αναρρίχησης, το οποίο έχει μία κοινή αρχή με το επιτραπέζιο, για να μετακινήσεις ένα από τα άκρα σου, θα πρέπει τα υπόλοιπα τρία να είναι απόλυτα σταθερά.

Οι δικοί μας ορειβάτες πάντως έχουν καταφέρει να φτάσουν αμέτρητες φορές στη κορυφή του Έβερεστ.

Εσείς θα δοκιμάσετε;

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment