https://www.christinascucina.com/

Χριστούγεννα είναι στολισμένα σπίτια και μαγαζιά, βόλτες στο κρύο παρέα με τους αγαπημένους μας, ζεστή σοκολάτα και μπισκότα μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, παιδικές φωνές που τραγουδούν τα κάλαντα και πόσα ακόμη..

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι οι αναμνήσεις που δημιουργούνται αυτές τις όμορφες μέρες. Και, για να λέμε την αλήθεια, οι πιο όμορφες αναμνήσεις είναι αυτές που συνδέονται με σπιτικά αρώματα και οικογενειακές στιγμές..

Είμαι σίγουρη πως ακόμα θυμάστε τη μυρωδιά των σπιτικών γλυκών, όταν αυτά βρίσκονταν μέσα στο φούρνο και τα αρώματα τους γέμιζαν και τη τελευταία γωνιά του σπιτιού.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα και πολλά ακόμα γλυκά περίμεναν στολισμένα στα γιορτινά τραπέζια, παρέα με άγιους Βασίληδες και ξωτικά.

Πέρα όμως από τα παραδοσιακά Ελληνικά γλυκά, ενδιαφέρον έχουν και τα γλυκά που φτιάχνουν οι ντόπιοι σε άλλες χώρες, αυτές τις γιορτινές μέρες.

Θέλετε να γνωρίσετε μερικά από αυτά;

  1. Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

https://www.schwartz.co.uk/

Οι ρίζες της Χριστουγεννιάτικης πουτίγκας βρίσκονται στην Αγγλία. Σερβίρεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο και μπορείτε να τη βρείτε σε αναρίθμητες εκδοχές.

  1. Χριστουγεννιάτικος κορμός

https://www.bettycrocker.com/

Το γλυκό αυτό είναι γνωστό ως buche de noel και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά γλυκά σε όλο τον κόσμο. Την αυθεντική του συνταγή όμως θα έχετε την ευκαιρία να τη δοκιμάσετε μόνο στη Γαλλία.

  1. Πανετόνε

 

https://www.carolinescooking.com/

Iταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ. Θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι και γεννήθηκε στο Μιλάνο.

  1. Stolen

Travel The World Through Your Taste Buds!

Γλυκό ψωμί γεμιστό με σταφίδες, κεράσια και άλλα αποξηραμένα φρούτα βουτηγμένα σε μπράντι. Ένα γερμανικό γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

  1. Banketstaaf

https://www.schwartz.co.uk/

Είναι παράδοση να το φτιάχνουν στην Ολλανδία ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Είναι αμυγδαλωτό, τυλιγμένο με ζύμη και ελαφρώς ψημένο. Απλά εθιστικό!

  1. Μπισκότα με τζίντζερ

https://www.schwartz.co.uk/

Ξεκίνησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σήμερα τα βρίσκεις παντού. Είναι λεπτά και τραγανά και χρησιμοποιούνται και σαν στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Δίπλα στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, φέτος αξίζει να προσθέσετε και κάτι καινούριο. Βάλτε και άλλα χρώματα και αρώματα στις φετινές γιορτές και κάντε τις μoναδικές!

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment