Θυμάσαι τότε που πήγαινες στην παραλία και μέσα στη τσάντα σου είχες μόνο αντηλιακό και πετσέτα;

Πάνε αυτά.. Πέρασαν..

Τώρα που έγινες μαμά, η τσάντα της θάλασσας μπορεί να είναι λιιιιγο πιο βαριά, έχεις όμως μέσα όλα όσα χρειάζονται τα μικρά σου.

Είναι βέβαια κάποιες φορές που ενώ είχες θυμηθεί να βάλεις μέσα κάτι πολύ χρήσιμο, τελευταία στιγμή κάτι συναίβει, το ξέχασες και όλη η παραλία παρακολουθούσε το αγγελούδι σου να κλαίει δίχως αύριο γιατί δεν είχες μαζί αυτό που ήθελε!

Ναι, ναι. Όλοι το έχουμε ζήσει τουλάχιστον μία φορά αυτό. Εγώ δε με τρία παιδιά μπορώ να σου πω πως το ζω μία φορά την εβδομάδα..

Ήρθε όμως η ώρα να οργανωθούμε καλύτερα ώστε να αποφύγουμε τα….. απρόοπτα.

Πάμε να δούμε τα δέκα πράγματα που δε πρέπει να λείπουν από τη τσάντα της μαμάς ή του μπαμπά στη παραλία.

  • Αντηλιακό

Το θέμα αντηλιακό είναι πολύ μεγάλο και έχει ήδη αναλυθεί σε άλλο άρθρο. Ο ήλιος είναι πηγη ζωής και συγχρόνως μπορεί να γίνει απίστευτα καταστροφικός για το δέρμα μας. Αντηλιακά καταλληλα για τα παιδιά και τους ενήλικες δε πρέπει να λείπουν ποτέ από τη τσάντα της θάλασσας.

  • Πετσέτες

amazon.com

Και για να σου πω την αλήθεια μία για τον καθένα δεν είναι αρκετή. Είναι σημαντικό να υπάρχουν μία δυο καθαρές ώστε να χρησιμοποιούνται μετά το ντουζ με γλυκό νερό.

  • After sun

Αν έχεις καεί από τον ήλιο ξέρεις πόσο σημαντικό και συγχρόνως ανακουφιστικό είναι το after sun. Ένα κατάλληλο για παιδιά με πρώτη ύλη την αλόη θα σου λύσει τα χέρια.

  • Καπέλα

superdelivery.com

Το σχέδιο και το χρώμα δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει να προστατευόμαστε από τον ήλιο μικροί και μεγάλοι.

Πολλές φορές τυχαίνει τα μικρά παιδιά να χάνουν τα καπελάκια τους και ο ήλιος να είναι δυνατός. Για αυτές τις φορές αξίζει να έχεις μαζί ένα εφεδρικό καελάκι.

  • Δεύτερα μαγίο

Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά και το ξέρεις! Ρίξε ένα δεύτερο μαγιουδάκι στη τσάντα και δε θα πάει χαμένο.

  • Μία αλλαξιά ρούχα για το κάθε παιδί

Είνα απαραίτητο να έχεις μαζί μία αλλαξιά για το κάθε παιδάκι σου για παν ενδεχόμενο. Το πιο σημαντικό είναι για να μη γυρίσει το παιδί από την παραλία στο σπίτι με βρεγμένα υφάσματα πάνω στο δερματάκι του.

  • Αξεσουαρ θαλάσσης

istockphoto.com

Το κάθε παιδί έχει τα δικά του ενδιαφέροντα ανάλογα με την ηλικία του. Εγώ θα σου πω τι θέλουν τα δικά μου παιδιά μήπως και πάρεις καμία ιδέα. Μάσκες και βατραχοπέδιλα είναι το νούμερο 1 για την οικογένεια μας. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται κάποιο φουσκωτό, το οποίο χρησιμοποιούν και οι τρεις μαζί. Και τέλος, ο μικρός μας θέλει να έχει πάντα μαζί κάποιο παιχνιδάκι(αυτοκινητάκια, super ήρωες κ.α.).

  • Νερό – τρόφιμα

gofoodservice.com

Υπάρχεί παιδί που ακούει τον ήχο του κύματος να σκάει και δε γυρνάει αυτόματα στου γονείς να πει ‘Πεινάω’;

Νομίζω πως όχι.

Δε χρειάζονται πολλά, λίγα και καλά θα έλεγα.

Νεράκι, φρούτα, μπάρες δημητριακών και κανένα σαντουιτσάκι και νομίζω πως κανένα μικράκι δε θα μείνει παραπονεμένο.

  • Μίνι φαρμακείο

srbxvn.com

Ένα μικρό φαρμακείο με κάποια απαραίτητα θα σου λύσει τα χέρια και συγχρόνως θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια.

Από το φαρμακείο δε πρέπει να λείπει ένα gel για τσιμπήματα εντόμων, μία αμμωνία, γάζες, κάποιο παυσίπονο και ότι άλλο κρίνει απαραίτητο η κάθε οικογένεια.

  • Μωρομάντηλα

  pippetebaby.com

Έχεις παιδί και φεύγεις από το σπίτι χωρίς μωρομάντηλα; Μη μου πεις πως δεν το μετανιώνεις κάθε φορά. Τα μωρομάντηλα είναι χρήσιμα πάντα, για τα πάντα. Νομίζω πως δε χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω!

Και αν αναρωτιέσαι που θα τα βάλεις όλα αυτά, τα πράγματα είναι απλά. Το κάθε μέλος της οικογένειας καλό είναι να κουβαλάει τη δική του τσάντα.

Καλές βουτιές!

cover page hgtv.com

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment