Έφτασε ο Μάρτιος και μαζί του έφερε ηλιόλουστες μέρες, ανθισμένες αμυγδαλιές και μελωδικά τιτιβίσματα πουλιών. Ο ήλιος κάθε πρωί χαμογελάει και στέλνει τις λαμπερές του ακτίνες, με σκοπό να ζεστάνει όλες τις ξεχασμένες, ψυχρές γωνιές.

Αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να βγούμε βόλτες με τα παιδιά μας, να περπατήσουμε, να παίξουμε στα πάρκα, πείτε μου, πότε είναι;

Για να περάσουμε όμορφες στιγμές έξω από το σπίτι μας, στη φύση, με τους μικρούς μας φίλους δε χρειάζεται πολύς κόπος και προετοιμασία, μόνο καλή διάθεση και χαμόγελο!

Παρακάτω σας έχω μερικές προτάσεις για να κάνετε ακόμα πιο όμορφες αυτές τις λαμπερές μέρες.

  • Εκμεταλλευτείτε το χρόνο ανάμεσα στις δραστηριότητες των παιδιών.

Το πρόγραμμα μας τις καθημερινές είναι πολύ φορτωμένο. Τρέχουμε συνεχώς να προλάβουμε τις διάφορες υποχρεώσεις. Θα είναι μεγάλη έκπληξη για το παιδάκι σας αν μετά το φροντιστήριο περπατήσετε για λίγη ώρα συζητώντας, αντί να επιστρέψετε αμέσως σπίτι με το αυτοκίνητο.

Δε χρειάζεται πολύς χρόνος. Παρκάρετε το αυτοκίνητο ένα δεκάλεπτο μακριά από το φροντιστήριο, πάρτε μαζί σας ένα σνακ και…. κάντε έκπληξη στο παιδί σας!

  • Βάλτε σε τάπερ το φαγητό σας και βγείτε έξω.

Είμαστε πολύ τυχεροί, διότι ζούμε σε μία χώρα, η οποία δίπλα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της έχει θάλασσα ή βουνό. Την Κυριακή ή οποιαδήποτε μέρα είναι όλη η οικογένεια σπίτι, μη διστάσετε να βάλετε το φαγητό σε τάπερ και να πάτε για πικ νικ. Δε χρειάζεται καμία τρομερή προετοιμασία, όπως πολλοί άνθρωποι νομίζουν. Το αντίθετο, όσο περισσότερα πράγματα ετοιμάσετε τόσο λιγότερο χρόνο θα έχετε για να περάσετε καλά.

Θα χρειαστείτε ένα φαγητό που τρώγεται εύκολα, πχ κεφτεδάκια, ντοματίνια και ψωμί, νερό, χαρτοπετσέτες και μία ψάθα – τραπεζομάντηλο.

  • Στον ελεύθερο σας χρόνο κάντε μία σύντομη βόλτα στη θάλασσα για να ζωγραφίσετε πέτρες ή στο βουνό για να γνωρίσετε διάφορα φυτά.

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μία τσάντα για να βάλετε μέσα τους θησαυρούς σας.

  • Βρείτε μονοπάτια πεζοπορίας.

Αρκεί μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι πολύ κοντά στο σπίτι σας υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον μονοπάτι που οδηγεί σε ένα αξιοθέατο, σε μια σπηλιά, σε κάτι ενδιαφέρον τέλος πάντων. Ετοιμάστε ο καθένας από μια τσάντα πλάτης, βάλτε αθλητικά παπούτσια και….. η περιπέτεια ξεκινά!

 

Τα παιδιά λατρεύουν τις βόλτες στη φύση. Κοντά σε αυτά και εσείς θα εντυπωσιαστείτε από τις ομορφιές που υπάρχουν γύρω σας. Η φύση θα σας χαλαρώσει, θα φέρει την οικογένεια πιο κοντά και θα δημιουργήσει υπέροχες αναμνήσεις.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment