Ο πιο απλός τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδάκια μας τον κόσμο που τα περιβάλλει είναι τα παιχνίδια ρόλων. Όλες οι καθημερινές δρααστηριότητες των μεγάλων ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους με εκείνα πρωταγωνιστές. 

                  ζώνη εργαλείων

           βαλιτσάκι γιατρού

 

 

‘Μαμά άνοιξε το στόμα για να εξετάσω τα δόντια σου’ μου λέει ο Ιάσων τουλάχιστον μία φορά τη μέρα από τότε που του πήραμε το ξύλινο σετ εργαλείων του οδοντιάτρου από το tinygang.gr.

Το παιχνίδι αυτό τον διασκεδάζει απίστευτα για πολλούς λόγους, δύο εκ των οποίων είναι το ότι λαμβάνει το ρόλο του αρχηγού, καθώς εκείνος μου λέει τι πρέπει να κάνω και, συγχρόνως, παίρνει μέρος σε μία κοινωνική δραστηριότητα, την οποία έχει ζήσει από την πλευρά του ασθενή.

Τα παιχνίδια αυτού του είδους είναι πολύ διασκεδαστικά για τα παιδιά γιατί καταφέρνουν να μπουν έστω και για λίγο στο κόσμο των μεγάλων.

Τα παιχνίδια ρόλων έχουν αμέτρητα οφέλη. Μερικά από αυτά και ίσως τα πιο σημαντικά είναι:

  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως πρέπει να συμπεριφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις, π.χ. στο ταμείο του super market, και αυτό τα κάνει να αισθάνονται σίγουρα για τον εαυτό τους.

ταμειακή μηχανή

  • Βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους

Με τη βοήθεια των παιχνιδιών ρόλων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν κάποιες καταστάσεις που μέχρι πρότινος τους δημιουργούσαν άγχος και να εξοικειωθούν με αυτές.

σετ ντετέκτιβ

  • Κατανοούν καλύτερα τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς

Μαθαίνουν να απαντούν ευγενικά και να χρησιμοποιούν τις λέξεις ‘ευχαριστώ’ και ‘παρακαλώ’.

σετ μαραγκού

  • Αντιλαμβάνονται πως πρεπει να λειτουργούν μέσα στην κοινωνία

Όταν τα παιδιά μιμούνται διάφορους ρόλους, καταφέρνουν να κατανοήσουν καλύτερα τη θέση των άλλων.

Το καινούριο σετ με οδοντιατρικά εργαλεία και πολλά ακόμα παιχνίδια ρόλων θα τα βρείτε στο tinygang.gr

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment