Το επεισοδειακό 2020 έφτασε στο τέλος του και οι πιο πολλοί ξεφυσούν με ένα αίσθημα ανακούφισης..

Σίγουρα δεν ήταν μία εύκολη χρονιά. Πλυμμήρες, σεισμοί, καταποντισμοί, ιοί είναι μόνο μερικά από τα ‘ιδιαίτερα’ χαρακτηριστικά της χρονιάς αυτής. Βέβαια, επειδή όπως σας λέω πάντα, όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, σίγουρα είχε και τα καλά του. Εμένα, αν με ρωτάς, το 2020 έφερε στη ζωή μου μια πανέμορφη, μικρή, ζωηρή πεταλουδίτσα, την ανιψιά μου, που την περίμενα πως και πως.

Όπως και να έχει, αυτή τη περίοδο, κάθε χρόνο, είτε αυτός έχει πάει καλά είτε όχι(όπως φέτος), όλοι ανασκουμπωνόμαστε και, δειλά δειλά, βάζουμε τους στόχους μας για τη νέα χρόνια, με την ελπίδα πως θα είναι ‘η χρονιά μας’.

Παρακάτω θα σου πω 4 μυστικά ώστε να καταφέρεις να πραγματοποιησείς τους στόχους σου.

  • Κάνε μία ανακεφαλαίωση της χρονιάς που πέρασε. Πάρε χαρτί και μολύβι, βάλε χαλαρωτική μουσική, φτιάξε ένα απολαυστικό ρόφημα και ξεκίνα.

Είμαι σίγουρη πως δεν έχεις μόνο άσχημες αναμνήσεις. Υπάρχουν κάποιες δυνατές στιγμές που πάντα θα θυμάσαι. Κατεγραψε στο χαρτί σου όλα όσα σε έκαναν να νιώσεις όμορφα, να γελάσεις.. Εκείνο το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα με την παρέα σου ή μήπως η βόλτα με την κολλητή/ τον κολλητό σου εκείνο το βροχερό απόγευμα.. Θα θυμηθείς πολλά. Όλες αυτές οι θετικές σκέψεις υποσυνείδητα θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα πιο θετικά.

  • Σκέψου ποιους στόχους, από αυτούς που έθεσες την προηγούμενη χρονιά, κατάφερες να πραγματοποιήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν είσαι ρεαλιστής/ ρεαλίστρια σε σχέση με αυτά που επιθυμείς να κάνεις ή αν απλά θέτεις στόχους τους οποίους δεν πραγματοποιείς ποτέ.
  • Προσπάθησε να θέσεις στόχους οι οποίοι δεν είναι μακροχρόνιοι. Από τη φύση μας οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να βλέπουμε άμεσα τα αποτελέσματ των κόπων μας και όταν, για κάποιο λόγο, αυτό δε συμβαίνει απογοητευόμαστε, τα παρατάμε. Ακομά όμως και αν θέλεις να θέσεις κάτι μακροχρόνιο, διαίρεσε το σε κομμάτια ώστε να ξέρεις που βρίσκεσαι την κάθε στιγμή και να μη χάνεσαι στη διαδρομή.
  • Τέλος, οι στόχοι για το μέλλον, σε λίγο καιρό θα είναι το παρόν σου. Είναι σημαντικό να προσπαθείς να κατορθώσεις όλο και περισσότερα, ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Την υπέροχη ατζέντα μου, η οποία είναι 100% χειροποίητη, θα τη βρεις στο artofplanning.gr .

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment