Νύχτες Χριστουγέννων σημαίνει ζεστή σοκολάτα, πυτζάμες, κουβερτάκι, λαμπάκια που αναβοσβήνουν στο δέντρο και έξω κρύο..  Η εικόνα αυτή γίνεται ακόμα καλύτερη αν στη τηλεόραση παίζει και μία κατάλληλη ταινία, η οποία θα σας ταξιδέψει πραγματικά..

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που όσο χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές και να τις δείτε, πάντα θα σας δημιουργούν τα ίδια υπέροχα συναισθήματα.

Πάμε λοιπόν να δούμε το top six των Χριστουγεννιάτικων ταινιών;

  1. A Christmas Carol

Τρία πνεύματα που επισκέπτονται τον τσιγγούνη Σκρουτζ την παραμονή των Χριστουγέννων, τον κάνουν να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή και τη φιλαργυρία.

Ποιος έχει δει αυτή τη ταινία και δεν έχει πραγματικά επηρεαστεί;;

2. Elf

Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο!

Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα.

Χαρούμενη, ανάλαφρη επιλογή για όλη την οικογένεια! Σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας.

3.  Home Alone

Μια πολυμελής αμερικάνικη οικογένεια που πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, διακατέχεται από υπερβολικό άγχος την ημέρα της αναχώρησης, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της, ο 8χρονος Κέβιν Μακ Κάλιστερ, να μείνει πίσω. Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο λωποδύτες που σχεδιάζουν να το ληστέψουν! Όμως, χάρη στην παιδική του εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία του, καταφέρνει να τους κατατροπώσει… ( https://www.ishow.gr/ )

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι είναι καθηλωμένοι στον καναπέ παρατηρώντας τον Κέβιν να κατατροπώνει τους κλέφτες. Αυτό φαίνεται πως δε θα αλλάξει ποτέ!

4. The Polar Express

Ένα νεαρό αγόρι, μεγαλώνοντας αρχίζει να μην πιστεύει στον Άγιο Βασίλη.
Τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων, δέχεται επίσκεψη από το Polar Express, το οποίο έχει σκοπό να τον οδηγήσει στο Βόρειο Πόλο και να συναντήσει από κοντά τον Άγιο.

Τα γραφικά, οι διάλογοι, οι διαφορετικοί χαρακτήρες των παιδιών, τα όμορφα τοπία μας ταξιδεύουν πραγματικά στο Βόρειο Πόλο.. Τυχαία η ταινία αυτή βραβεύτηκε ως μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες παγκοσμίως;

5. The Grinch

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.

Αυτός ο κατσούφης μ αρέσει πολύ! Κάθε φορά τον απολαμβάνω και περισσότερο.

6.  Arthur Christmas

Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

Ο Arthur είναι τόσο καλόκαρδος που πραγματικά δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση του Άγιου Βασίλη.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment