Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι ένα απαραίτητο εφόδιο, το οποίο κανένα παιδί δε πρέπει να στερείται.

Από μικρή ηλικία τα μικρά μας έρχονται αντιμέτωπα με τις πρώτες αγγλικές λεξούλες, οι οποίες είτε είναι γραμμένες στα παιχνίδια τους, είτε τις τραγουδούν χαρούμενα ζωάκια σε όμορφους ρυθμούς, είτε, τέλος, τις συναντούν στο διαδίκτυο.

Και κάπου εκεί έρχεται το γνωστό ερώτημα:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικά;

Η απάντηση έρχεται πλέον ξεκάθαρα από τους ειδικούς, οι οποίοι έχουν εντάξει την πρώτη επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο. Στην ηλικία αυτή το μυαλό των παιδιών είναι ‘σφουγγάρι’ και έχει την ικανότητα, με μεγάλη ευκολία, να ‘κατοχυρώνει’ οποιαδήποτε γνώση του δίνεται. Συγχρόνως όμως, τα νηπιάκια έχουν την ανάγκη να βρίσκονται κοντά στους γονείς τους, καθώς όταν απομακρύνονται από αυτούς νιώθουν ανασφάλεια..

Αυτοί και άλλοι τόσοι λόγο με έκαναν να αναζητήσω για τον τετράχρονο γιο μου τρόπο εκμάθησης αγγλικών, χωρίς όμως να απομακρύνεται από το σπίτι και συγχρόνως να έχει ενδιαφέρον, καθώς στην ηλικία αυτή δε συγκεντρώνεται σε τίποτα για πάνω από δεκαπέντε λεπτά. Κάπως έτσι έπεσα πάνω στη πλατφόρμα εκμάθησης αγγλικών allright.com.

Τα όμορφα χρώματα, η εμπειρία των καθηγητών της, αλλά και οι απόψεις άλλων γονέων, με οδήγησαν στο να κλείσω το πρώτο μάθημα για τον Ιάσονα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα λόγια είναι περιττά!

Ο Ιάσων το καταευχαριστήθηκε.

Μέτρησε, τραγούδησε, έπαιξε με τον δάσκαλο του, τον κ. Δημήτρη Κονσαμπάσογλου, από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού του.

Η αυτοπεποίθηση του ανέβηκε στα ύψη και με ένα χαμόγελο τεράστιο δεχόταν τα ‘συγχαρητήρια’ μας όταν από το πρώτο κιόλας μάθημα μας μέτρησε μέχρι το πέντε και μας έδειξε και τα αγαπημένα του χρώματα, λέγοντας τα στα… αγγλικά!

Ανυπομονούμε για την επόμενη φορά καθώς ο κ. Δημήτρης φροντίζει κάθε φορά να κάνει το μάθημα να φαίνεται παιχνίδι.

Το allright.com είναι η μεγαλύτερη διεθνής σχολή αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματα γίνονται με καθηγητές οι οποίοι είναι φυσικοί ομιλητές και υπάρχει στη πλατφόρμα κλαμπ συνομιλίας με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας βασίζεται στην επικοινωνιακή μεθοδολογία του Cambridge, εστιάζει στα προφορικά και διδάσκει στο παιδί πως να επικοινωνεί άπταιστα στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο allright.com , όπου θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μία διαδικτυακή εμπειρία μάθησης, κλείνοντας το πρώτο μάθημα δωρεάν.

Τέλος, με τον κωδικό TWOLESSONS μπορείτε να κάνετε ακόμα δύο δωρεάν μαθήματα με τον καθηγητή της επιλογής σας, κατά την πρώτη πληρωμή.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment