Θέλεις να είσαι ένας περιζήτητος επαγγελματίας;

Χρειάζεσαι το όραμα και τη διάθεση να βγεις μπροστά στον ανταγωνισμό;

Έχεις τα εφόδια και τα κατάλληλα μέσα για να το καταφέρεις;

Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει, όλοι ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε δυναμικότερα στην εργασία μας και να εξοπλιστούμε με προσόντα και ικανότητες που θα μας βγάλουν μπροστά στον ανταγωνισμό! Διάβασε παρακάτω ποια 5 χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς επαγγελματικά, ανεξάρτητα από τον τομέα που ασχολείσαι.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί και συνάμα πιο απαραίτητοι;

 

  1. Γνωρίζουμε τους στόχους μας. Ορίζουμε λογικούς στόχους που συμβαδίζουν με την προσωπικότητα και τις σπουδές μας.
  2. Αποκτάμε εμπειρία σε ένα χρήσιμο αντικείμενο, την οποία δεν έχει κανένας άλλος. Αν κάνεις κάτι τέλεια, αυτόματα αυτό σε κάνει ανταγωνιστικό και ο διευθυντής σου θα το σκεφτεί δύο φορές, πριν σε αντικαταστήσει.
  3. Σκεφτόμαστε αντισυμβατικά, έξω από τη ζώνη άνεσης μας, πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές. Μη φοβάστε να απομακρυνθείτε από την πεπατημένη και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που δεν είστε εξοικειωμένοι, αρκεί να μην διακινδυνεύσετε την ποιότητα του αποτελέσματος.
  4. Επενδύστε σε νέα τεχνολογία που θα ολοκληρώσει τις κανονικές σας εργασίες εγκαίρως, θα σας δώσει χρόνο για να χαλαρώσετε και να είστε πιο δημιουργικοί.
  5. Ανακτήστε την εσωτερική σας ειρήνη και αποκαταστήστε την εμπιστοσύνη σας στις ικανότητές σας και σε όλα τα πράγματα που ήδη κάνετε καλά. Μάθετε μέσα από βιβλία, σεμινάρια, workshops και retreats για την αξία σας και αποδεχτείτε πως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο, χωρίς να έχετε τα σωστά θεμέλια για να το διατηρήσετε.

 

Ο ανταγωνισμός στην εργασία μπορεί να είναι σκληρός, αλλά είναι επίσης η τέλεια δικαιολογία για να σταματήσετε να αναβάλλετε πράγματα που θα επιφέρουν σημαντική θετική ανάκαμψη στην καριέρα σας. Έτσι, να είστε δημιουργικοί, να έχετε πίστη στην αξία που φέρνετε στον κόσμο ως άτομο και επαγγελματίας και… όλα θα είναι καλά!

 

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching
Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

 

coverpage cozyvibe.gr

 

Written by Jill Douka

Leave a Comment