Κάθε δημιουργός έχει μία ιστορία να αφηγηθεί..

Η Δανάη Γεωργίου αποφεύγει να αφηγείται με λόγια. Το ρόλο αυτό δίνει στα φινετσάτα κοσμήματα της, τα οποία φιλοτεχνεί με ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον.

 

Ο στόχος της είναι η δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων, που θα ενισχύουν την προσωπικότητα της γυναίκας που θα τα επιλέξει.

Ας δούμε όμως τι έχει η ίδια να μας πει σχετικά με το πως μετέτρεψε την αγάπη της για δημιουργία σε… επάγγελμα.

«  Όλα ξεκίνησαν από μία βιτρίνα..έπιασα τον εαυτό μου να την χαζεύει όπως ένα μικρό παιδί μπρόστά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Την προσοχή μου όμως τράβηξε ένα συγκεκριμένο κόσμημα της βιτρίνας.. Η ιδιαιτερότητά του και η φαντασία του δημιουργού σε συνδιασμό με το χειροποίητο της κατασκευής του, ξύπνησε τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και την ανάγκη  για δημιουργία.
Αυτό που με συγκινεί περισσότερο στο ταξίδι αυτό, είναι ότι δεν έχει τέλος αλλά μοναδικό προορισμό το άπειρο της δημιουργικότητας και της φαντασίας.»

Περίτεχνα περιδέραια, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια, φτιαγμένα από μέταλλα όπως ορύχαλκο, χαλκό και νεάργυρο, στοιχεία από ασήμι, καθώς και τεχνικά στοιχεία όπως υγρό γυαλί, decoupage και σμαλτο, είναι μερικές από τις πρώτες ύλες με τις οποίες η Δανάη φιλοτεχνεί τα μοναδικά κοσμήματα της.

Για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις δημιουργίες της σε άριστη κατάσταση με το πέρασμα των ετών, η Δανάη μας δίνει κάποια tips για τον καθαρισμό γιατί όλα τα μεταλλα οξειδωνονται και κατά συνέπεια μαυρίζουν.

«Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να καθαρίζουμε τα κοσμήματα όταν οξειδώνονται είναι να τα τρίβουμε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα στα σημεία που θέλουν καθάρισμα.
Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσουμε σε λίγο στιμμένο λεμόνι μαγειρική σόδα, τόση ώστε να γίνει μια πάστα. Καλύπτουμε το κόσμημα με την πάστα που φτιάξαμε και τρίβουμε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Αφού καθαριστούν, καλό είναι να τα αποθηκεύουμε σε κάποιο πλαστικό σακουλάκι που να μην περνάει αέρας.»

Τα μοναδικά αυτά κοσμήματα τα βρίσκουμε στο www.danaicreations.gr .

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment