Είμαι σίγουρη πως σας έχει τύχει και εσάς, σε όσες δεν έχετε παιδάκια, να πρέπει να κρατήσετε το μωράκι ή τα μωράκια κάποιας φίλης σας. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να  θέλετε να κρατήσετε ένα παιδάκι επαγγελματικά και εξαιτίας του ότι είναι η πρώτη σας φορά, να νιώθετε στρεσαρισμένη.
Παρακάτω σας έχω 5 χρήσιμες συμβουλές για να τα πάτε περίφημα κ χωρίς άγχος!

 1.Αποφύγετε να κάνετε υπερβολές σχετικά με την ησυχία αλλά και με την φασαρία. Ένα μωρό δεν μπορεί να συνηθίζει την απόλυτη ησυχία γιατί μετά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους εξωτερικούς ήχους, αλλά ούτε και την φασαρία γιατί δεν μπορεί να ηρεμήσει και βρίσκεται συνεχώς σε υπερένταση.
 2. Να συμβαδίζετε με το πρόγραμμα της μητέρας. Να μην ξεφεύγετε από τις ώρες φαγητού, ύπνου, ακόμα κ μπάνιου καθώς το μωρό αποσυντονίζεται και καταλήγει να γκρινιάζει και να μην ηρεμεί!
 3. Μην φοβάστε αν το μωρό αρχίζει να κλαίει ξαφνικά. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει πάθει κάτι, αλλά μπορεί να πεινάει, να μην είναι στεγνό ή και να βγάζει δοντάκια αν είναι από τεσσάρων μηνών και άνω.
 4. Όσο αναφορά το γαλατάκι του μωρού, είναι πιο εύκολο από όσο φαίνεται. Ένας γνωστός παιδίατρος συνιστά να μην το ζεσταίνετε αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όμως θέλετε να το κάνετε λιγάκι πιο χλιαρό, μπορείτε να το ζεστάνουμε αλλά όχι στο φούρνο μικροκυμάτων, διότι ζεσταίνεται κατά στρώματα και μπορεί να κάψει τη γλώσσα του μωρού.
 5. Τέλος, μην ταΐζετε το μωρό τελείως ξαπλωτό και μην το πιέζετε να πιει όλο το γαλατάκι του αν έχει σταματήσει να ρουφάει, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει χορτάσει. Μόλις πιει το γάλα του και το βάλετε στον ώμο σας να ρευτεί φροντίστε να έχετε τοποθετήσει μια πετσέτα στον ώμο σας σε περίπτωση που το μωρό κάνει εμετό και κυρίως μην χτυπάτε πολύ δυνατά την πλάτη του αν δείτε πως αργεί η διαδικασία.
  Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι πρώτες αυτές συμβουλές και να κάλυψαν τις περισσότερες απορίες σας!
photo εξωφύλλου newyorkfamily.com
Written by Sofia Pantazi