Το ταξίδι με μικρά παιδιά σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει υπομονή, σωστή οργάνωση και πάνω από όλα καλή διάθεση.

Από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να έχει μία οικογένεια, είναι αυτή των διακοπών. Όμορφες, ανέμελες στιγμές, συντροφιά με τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακόμα το σκέφτεστε;;

Ξέρω.. Κάπου εδώ ξεκινούν οι ‘κακές’ σκέψεις..

Ταξίδι με μικρά παιδιά; Μα πρέπει να κουβαλήσω όλο το σπίτι..

Και αν αυτές οι λίγες μέρες είναι ικανές να τα κάνουν να ξεφύγουν από το πρόγραμμα τους;; Μπα.. Δεν αξίζει τον κόπο..

Εγώ την άδεια την πήρα για να ξεκουραστώ και όχι για να κουραστώ περισσότερο..

Καταλαβαίνω ότι σας φαίνεται βουνό όλο αυτό, αλλά, πιστέψτε με , αν οργανωθείτε σωστά το ταξίδι αυτό θα γίνει η πιο όμορφη ανάμνηση, τόσο για εσάς, όσο και για τα παιδιά σας!

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός πάμε να δούμε παρέα τα 10 πράγματα που πρέπει να βάλετε οπωσδήποτε στη χειραποσκευή σας, ώστε να είστε έτοιμοι για όλα!

  1. Φαρμακείο . Ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα δε πρέπει να λείπει από την τσάντα σας όταν συνοδεύεται μικρά παιδιά. Ένα σιρόπι αντιπυρετικό- παυσίπονο, λίγες γάζες, ένα ιώδιο, θερμόμετρο είναι τα πρώτα που θα βάλετε μέσα.
  2. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο καλό είναι να έχετε μαζί σας λίγα μπαλόνια και τσίχλες. Σε περίπτωση που το παιδί επηρεαστεί από αλλαγή πίεσης στην καμπίνα του δίνετε να μασήσει μια τσίχλα ή να φουσκώσει ένα μπαλόνι και…. λύθηκε το πρόβλημα!
  3. Snacks. To ταξίδι ανοίγει την όρεξη σε μικρούς και μεγάλους! Και σίγουρα, αν τη στιγμή που η γκρίνια πάει να ξεκινήσει, εσείς εμφανίσετε το αγαπημένο σνακ του μικρού σας, ένα πλατύ χαμόγελο θα σχηματιστεί στα χείλη του.
  4. Μωρομάντηλα. Είναι δυνατόν να είστε γονείς και να βγαίνετε από το σπίτι χωρίς μωρομάντηλα; Χρειάζονται πάντα, παντού και για τα πάντα. Ότι και να γράψω είναι περιττό.
  5. Μία αλλαξιά ρούχα. Μία απροσεξία στην τουαλέτα ή την ώρα που πίνει το μικρό σας το νεράκι του, είναι ικανή να σας χαλάσει τη διάθεση αν δεν έχετε μαζί σας μία αλλαξιά ρούχα.
  6. Άδειες σακούλες. Έρχεται λοιπόν η ώρα που κάπου πρέπει να τοποθετήσετε τα λερωμένα ρούχα ή τα σκουπίδια από τα snacks, γιατί να μην έχετε δύο – τρεις άδειες σακουλίτσες;; Χώρο σας πιάνουν;;
  7. Σεντονάκι . ένα μικρό σεντονάκι ή μια μικρή κουβερτούλα θα βοηθήσει το παιδί να χαλαρώσει αν κάποια στιγμή το έχει ανάγκη.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι η ψυχαγωγία του παιδιού. Αν έχει μαζί του κάποια από τα αγαπημένα του αντικείμενα θα κερδίσετε σίγουρα λίγες στιγμές ηρεμίας!

  1. Το αγαπημένο του παιχνίδι
  2. Ένα βιβλίο που του αρέσει
  3. Μία παιδική ταινία στο tablet ή στον υπολογιστή σας.

 

Το πιο σημαντικό για να περάσετε υπέροχα στις οικογενειακές σας διακοπές, είναι να τις οργανώσετε σωστά. Μη χάνετε χρόνο, πάρτε χαρτί και στυλό και ετοιμάστε τις λίστες σας ώστε να μη ξεχάσετε τίποτα.

 

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!!!

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment