Ο Νόρμαν θα μπορούσε άνετα να είναι το παιδί που συναντάτε κάθε μέρα πηγαίνοντας στο φούρνο να πάρετε ψωμί, το αγόρι που μένει στο κάτω διαμέρισμα, ο φίλος του παιδιού σας ή ακόμα καλύτερα το δικό σας παιδί!

Ένα καθόλα φυσιολογικό αγοράκι, με κοινά ενδιαφέροντα και εμπειρίες, μέχρι που…… έβγαλε φτερά!

Ναι καλά διαβάσατε! Μια μέρα, ξαφνικά, συνειδητοποίησε ότι στη πλάτη του έχει φτερά. Αρχικά αυτό του φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Στην πορεία όμως, όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει σπίτι του ένιωσε την ανάγκη να τα κρύψει γιατί η ιδιαιτερότητα του αυτή τον έκανε να νιώθει άβολα. Και ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος να κρύψει τα φτερά που, στα καλά καθούμενα, είχαν φυτρώσει στη πλάτη του ; Μα φυσικά να φορέσει το μπουφάν του.

Άρχισε λοιπόν ο Νόρμαν να φοράει το μπουφάν του κάθε φορά που έβγαινε από το δωμάτιο του, θέλοντας να κρύψει την ιδιαιτερότητα του. Το φορούσε παντού, στο σπίτι, στο σχολείο, στο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο όμως δε μπορούσε να ευχαριστηθεί τίποτα.

Και τελικά δεν ήταν ο μόνος που είχε φτερά..

Μία υπέροχη , καλογραμμένη ιστορία που μας δείχνει πως η διαφορετικότητα ενός παιδιού μπορεί να το πνίγει και να του στερεί την όποια ευχαρίστηση. Ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένα “δώρο θεού” που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή.

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment