Με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου το πρώτο πράγμα που μου ‘καρφώθηκε’ στο μυαλό είναι να βρω ένα βιβλίο το οποίο θα με συνεπάρει και συγχρόνως δε θα με κουράσει. Όπως πάντα η αναζήτηση μου ξεκίνησε, και τελείωσε, στις εκδόσεις Γράφημα. Ευθύς κατευθύνθηκα στο βιβλιοπωλείο, αναζητώντας τη γωνιά με τα μυθιστορήματα.

Πάνω  πάνω στον πάγκο με τα βιβλία το βλέμμα μου τράβηξε ένα εξώφυλλο με δύο μορφές χαμένες μέσα στο μπλε της θάλασσας. Το πήρα στα χέρια μου και όπως πάντα τα μάτια μου έτρεξαν ανάμεσα στις γραμμές του οπισθόφυλλου.

Δεν αναζήτησα τίποτα άλλο.. Κάτι μου είχε κάνει ΄κλικ’. Κατευθύνθηκα προς το ταμείο και χαμογέλασα σκεπτόμενη τις όμορφες στιγμές που θα με συντροφεύει στην ακροθαλασσιά.

Η παρέα αυτή δυστυχώς δε κράτησε πολύ. Το βιβλίο το τελείωσα μέσα σε 4 μέρες. Το διάβασα απνευστί..

Μέσα στις σελίδες οι πληροφορίες που έπαιρνα για την Ερατώ με έκαναν να τη νιώσω πολύ κοντά μου. Η ζωή της, τόσο κοινή με τις ζωές πολλών ανθρώπων στη σημερινή κοινωνία, μου δημιουργούσε ένα αίσθημα οικειότητας. Από τη πρώτη στιγμή ένιωθα πως κάπου την ήξερα.

Η Ερατώ, σαραντάρα στην ηλικία, με μερικά παραπανίσια κιλά, μεγάλες ανασφάλειες και πολλούς τοξικούς ανθρώπους γύρω της, έφτασε στον πάτο. Έφτασε πολύ κοντά σε δρόμους που δεν έχουν γυρισμό. Ευτυχώς το χέρι της Έλενας, σαν σανίδα σωτηρίας, την έπιασε και την έβγαλε στην επιφάνεια.

Κάπου εκεί, ανάμεσα σε θεούς και δαίμονες που ζούσαν στο μυαλό της, βρέθηκε ο Άρης, ο οποίος είδε σε εκείνη κάτι που κανείς άλλος δεν είχε προσέξει.

Το βιβλίο ‘Του Έρωτα και του Πολέμου΄κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα και υπόσχεται να σας αφήσει μηνύματα που μπορεί να σας αλλάξουν τη ζωή.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment