Κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στη ντουλάπα ψάχνοντας τα κατάλληλα ρούχα για να φορέσεις, χωρίς αποτέλεσμα;

Υπάρχουν κομμάτια που ενώ σου αρέσουν πάρα πολύ, τα χρόνια περνούν και εσύ δε τα φοράς ποτέ;

Κάθε μέρα , λίγο πολύ, επιλέγεις τα ίδια ρούχα;

Αν η απάντηση σου είναι ΝΑΙ έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, πόσο μάλλον σε όλες, νομίζω πως πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις σε τάξη τη ντουλάπα σου.

 

Όχι, μη δυσανασχετείς. Υπάρχει τρόπος να βάλεις τη ντουλάπα σου σε τάξη και μάλιστα, στο λέω για να χαρείς, η περίοδος αυτή είναι η κατάλληλη για τέτοιες δουλειές!

longishlandpress.com

Οι πρώτες ψυχρούλες έκαναν την εμφάνιση τους και σιγά σιγά πρέπει να το πάρεις απόφαση, τα φθινοπωρινά ρούχα ήρθε η ώρα να βγουν από τις βαλίτσες. Το φθινόπωρο και η άνοιξη, λόγω της αλλαγής της εποχής, είναι η ιδανική εποχή για τέτοιου είδους ‘ανησυχίες’, γιατί σου δίνουν την αίσθηση της ανανέωσης και της οργάνωσης.

Η σωστά οργανωμένη και τακτοποιημένη ντουλάπα θα σου λύσει τα χέρια. Θα κερδίσεις χρόνο στη καθημερινότητα σου αλλά και….. χρήμα.

Παρακάτω θα βρεις μερικά tips ώστε η οργάνωση να έχει αποτέλεσμα.

Άδειασε εντελώς τη ντουλάπα σου

Άνοιξε τη ντουλάπα σου και βγάλε ότι έχει μέσα. Δημιούργησε μία τεράστια στοίβα πάνω στο κρεββάτι. Μη πελαγώνεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μόνο αν δεις τον τεράστιο όγκο των ρούχων σου θα καταλάβεις πως είναι απλά θέμα οργάνωσης και όχι έλλειψης.

Καθάρισε το εσωτερικό της ντουλάπας

Χρησιμοποίησε ένα μυρωδάτο απορρυπαντικό και πέρασε όλες τις επιφάνειες, απομακρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη σκόνη και δίνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας.

Προμηθεύσου μερικά καινούρια αρωματικά,είτε αγόρασε είτε φτιάξ’ τα μόνη σου με αποξηραμένα φυτά ή σαπούνια.

Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες

Δημιούργησε στοίβες ρούχων χωρίζοντας τα ανά κατηγορίες. Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβεις τον όγκο των παντελονιών ή των t shirts  που πιθανόν να έχεις.

Κάνε ξεκαθάρισμα

Άνοιξε μία σακούλα και καθώς χωρίζεις τα ρούχα, ρίχνε μέσα τα ρούχα που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες

  • Δε σου κάνουν.
  • Δε σου αρέσουν.
  • Είναι φθαρμένα, ξεβαμμένα ή έχουν λεκέδες που δε βγαίνουν.
  • Ενώ σου αρέσουν, τα έχεις χρόνια στη ντουλάπα σου και δε τα επιλέγεις ποτέ

Κάνε σετάκια

Αφού έχεις ξεφορτωθεί τα ρούχα που δε χρειάζεσαι, ήρθε η ώρα να σετάρεις αυτά που έχεις επιλέξει να κρατήσεις. Δημιούργησε ωραίους συνδυασμούς και άφησε στην άκρη τα ρούχα που δεν καταφέρνεις να σετάρεις με τίποτα.

Με αυτό τον τρόπο όταν ανοίγεις τη ντουλάπα σου θα βρίσκεις κατευθείαν τι να φορέσεις, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις τι θα σετάρεις με τι.

Κράτα σημειώσεις

Τα ρούχα που δε κατάφερες να σετάρεις με τίποτα, πιθανόν να τα αγόρασες μεμονωμένα. Σε ένα χαρτί γράψε τι σου λείπει για να τα σετάρεις  ώστε όταν έρθει η ώρα να πας για ψώνια να αγοράσεις χρήσιμα πράγματα και όχι, ως συνήθως, ρούχα που απλά έτυχε εκείνη τη στιγμή να σου αρέσουν.

Βάλε τα ρούχα στη ντουλάπα με το σωστό τρόπο

Τοποθέτησε πίσω ή ψηλά τα ρούχα που δε φοράς συχνά, όπως βραδινά ή φορέματα εκδηλώσεων και μπροστά τα καθημερινά σετ που χρησιμοποιείς περισσότερο. Προσπάθησε κάθε φορά που βάζεις τα ρούχα στη ντουλάπα σου  να τα βάζεις με το σωστό τρόπο ώστε να μείνει η ντουλάπα σου τακτοποιημένη.

 

Επίσης, οι διαχωριστικές κρεμάστρες μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες.

coverpage architecturaldigest.com

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment