Η παράδοση με τα ξωτικά που εμφανίζονται στα σπίτια μας στις αρχές του Δεκέμβρη και παρακολουθούν τα παιδιά, μετράει πολλά χρόνια.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφορες αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα αγχωτική για τα παιδιά, ότι δηλαδή  στρεσάρονται στην ιδέα πως κάποιος τους παρακολουθεί όλη μέρα, για ένα ολόκληρο μήνα, και περιμένει να κάνουν κάποιο λάθος, για να το μεταφέρουν στον Άγιο Βασίλη και να χάσουν το δώρο τους.

Η αλήθεια είναι πως αν τα ξωτικά μας δεν ήταν τόσο μεγάλα ‘καρφιά’ και ήταν  και τα ίδια λίγο περισσότερο σκανταλιάρικα, η διαδικασία για τα παιδιά θα ήταν πολύ πιο ευχάριστη.

Ας κάνουμε λοιπόν τις απαραίτητες αλλαγές, γιατί σε λίγες μέρες τα ξωτικά θα μας επισκεφτούν και είναι σημαντικό οι μικρούληδες μας να το ευχαριστηθούν!

Εμείς αγοράσαμε τα ξωτικά μας και ανυπομονούμε να τα βάλουμε στη καθημερινότητα μας.

Παρακάτω σας έχω κάποιες ιδέες για να κάνετε την παραμονή των σκανταλιάρικων ξωτικών αξέχαστη!

  1. Μία μέρα πριν έρθουν τα ξωτικά σπίτι σας, γράψτε ένα γράμμα στο κάθε παιδί από το ξωτικό του. Στο γράμμα είναι σημαντικό να γράψετε το όνομα του ξωτικού, αλλά και ότι έρχεται με φιλική διάθεση και όχι έτοιμο να αποκαλύψει τη κάθε σκανταλιά!
  2. Σκαρφιστείτε διάφορες ‘ζημιές’ που μπορούν να κάνουν τα ξωτικά σας, π.χ. να αδειάσουν το τάπερ με το πρωινό του σχολείου και να αφήσουν ίχνη, να κλέψουν λίγο κέικ κάνοντας  ψίχουλα στο καναπέ, κτλ.
  3. Βγάλτε τα παιδιά μια αναμνηστική φωτογραφία με τα ξωτικά τους.
  4. Μία μέρα πριν φύγουν τα ξωτικά για το Βόρειο Πόλο βάλτε τα παιδιά να τους ετοιμάσουν ένα δωράκι.

Οι ευτυχισμένοι ενήλικες είναι αυτοί που έζησαν γεμάτα παιδικά χρόνια. Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος  για να κάνετε τις ζωές των παιδιών σας μαγικές. Μη χάνετε χρόνο. Το παραμύθι ξεκινά!

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment