Το κοινωνικό μυθιστόρημα ‘Αφιερωμένο στο γιο μου’ του John Emmans, είναι ένα από τα βιβλία που τα διαβάζεις με μία ανάσα ώστε να δεις την εξέλιξη της πολυτάραχης ζωής των πρωταγωνιστών, κατά την ολοκλήρωση τους όμως αφήνουν μέσα σου κάποιους προβληματισμούς.

Είναι εκείνη η στιγμή που φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου, κρατώντας το ακόμα στα χέρια σου, κλείνεις τα μάτια και αναρωτιέσαι αν τελικά τα κοινά σου στοιχεία με τον Κένεθ, τον πρωταγωνιστή, είναι περισσότερα από όσα θα ‘έπρεπε’.

Ένα βιβλίο γεμάτο προβληματισμούς και φιλοσοφικές αναζητήσεις που υπόσχεται να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στο τελείωμα του.

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Μάρτιν Κάμερον είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας αλλά δεν καταφέρνει να γεφυρώσει την απόσταση με τον γιο του Κένεθ, ο οποίος βουλιάζει κάθε μέρ ολοένα και περισσότερο στο έρεβος της μοναξιάς.

Τη μέρα που ο Κένεθ εγκαταλείπει το γραφικό Μέινχοουμ, ο Μάρτιν ξεκινά τη συγγραφή του βιβλίου ‘Αφιερωμένο στο γιο μου’ στο οποίο καταθέτει σκέψεις και συναισθήματα που δεν είχαν ειπωθεί. Μετάτην ολοκλήρωση του κύκνειου άσματός του ο διάσημος συγγραφέας κλείνει μια για πάντα τα μάτια του αφήνωντας πίσω του έναν ανεξερεύνητο θησαυρό. Είκοσι χρόνια αργότερα ο Κένεθ επιστρέφει στη γενέτειρα του για να συμπαρασταθεί στη μητέρα του Νταιάν, η οποία του παραδίδει το βιβλίο ξυπνώντας όλα εκείνα τα μορμολύκεια πλάσματα του παρελθόντος που ο ίδιος, όμως, δεν είναι ακόμα έτοιμος να αντιμετωπίσει.

Απογοητευμένος από τη ζωή του ψάχνει τον εαυτ΄του και γίνεται συνεργός σε ένα περίεργο συναισθηματικό παιχνίδι προσπαθώντας να λύσει γρίφους μέσα από τους ήρωες των βιβλίων του πατέρα του, οι οποίοι κατευθύνονται στο φως.

Θα τα καταφέρει να βρει το κουράγιο να διαβάσει το βιβλίο και να συγχωρήσει τον πατέρα του; Θα αναζωπυρώσει το πάθος για τη γυναίκα που κάποτε αγάπησε και πριν από πολλά χρόνια έσφιγγε στην αγκαλιά του;

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment