Η Φούρκα Χαλκιδικής για κάποιους είναι ένα απλό μέρος στο χάρτη, για μένα όμως είναι όλες μου οι παιδικές, καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Όλα ξεκίνησαν το….. 1987, ένα μήνα αφότου γεννήθηκα. Ήταν η χρονιά που την επισκέφτηκα για πρώτη φορά και από τότε κάθε καλοκαίρι, πιστή στο ραντεβού μου είμαι εκεί για να εμπλουτίσω κι άλλο το ‘άλμπουμ’ των αναμνήσεων στο μυαλό μου.

Μόλις περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στη δυτική πλευρά του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, θα βρεις ένα μικρό επίγειο παράδεισο, ιδανικό για διακοπές με μικρά παιδιά.

Οι επιλογές για ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι αμέτρητες. Μπορείς να κάνεις την αναζήτηση σου διαδικτυακά ή, ακόμα καλύτερα, αν βρίσκεσαι κοντά να οργανώσεις μία ημερήσια εκδρομή ώστε να βρεις το δωμάτιο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου.

Η θάλασσα είναι φιλική και η παραλία αμμουδερή, με πολύ χώρο για να στήσεις τη δική σου ομπρέλα, φυσικά υπάρχουν και πολλά beach bar. Τα νερά, ειδικά τις απογευματινές ώρες, είναι σαν πισίνα και ο ήλιος δύει απέναντι σου, μέσα στη θάλασσα. Λίγα μέτρα από την ακροθαλασσιά δημιουργούνται ξέρες μέσα στη θάλασσα, οι οποίες είναι ιδανικές για παιχνίδια στο νερό.

Οι επιλογές στη Σκάλα Φούρκας είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Μία όμορφη και ευρύχωρη πλατεία κοσμεί το κέντρο του χωριού και περιβάλλεται από όμορφα καφέ, εστιατόρια, μαγαζάκια και ότι μπορείς να φανταστείς. Στη πλευρά της πλατείας που βρίσκεται προς τη θάλασσα υπάρχει ένα υπέροχο παγκάκι, ιδανικό για να βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Τρία μαγαζιά δεξιά από το παγκάκι και θα φας απίστευτους λουκουμάδες, που κολυμπούν στο μέλι ή τη μερέντα. Μμμμμμ… και μόνο που το σκέφτομαι μου τρέχουν τα σάλια.

Η βόλτα ξεκινάει από την πλατεία και φτάνει μέχρι την εκκλησία της περιοχής. Με χαλαρό περπάτημα είναι περίπου ένα μισάωρο χωρίς πολλές στάσεις. Αριστερά και δεξιά σε όλο το μήκους αυτού του δρόμου θα βρεις μαγαζιά για φαγητό, παγωτό, ψώνια, super market κ.α. Αν συνοδεύεις μικρά παιδιά οπλίσου με υπομονή γιατί οι επιλογές είναι πολλές και τα μικρά ματάκια λάμπουν στη θέα τους.

Στην επιστροφή από την όμορφη βόλτα και μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία υπάρχει Luna park. Μία γύρα στα συγκρουόμενα είναι απαραίτητη.

Στη Σκάλα Φούρκας υπάρχουν super market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, μανάβικα, φαρμακεία κ.α. Μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου και να προετοιμάζεις κάποια από τα γεύματα στο ενοικιαζόμενο που θα επιλέξεις(αρκεί να έχει κουζίνα). Έτσι οι διακοπές θα είναι πιο υγιεινές και οικονομικές συγχρόνως.

Γύρω από τη Φούρκα υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς, εμάς το αγαπημένο μας είναι η Άφυτος. Περισσότερες πληροφορίες για την Άφυτο θα βρεις στο σχετικό άρθρο.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment