«Δώσε μου ακόμα 5 λεπτά..»

«Δε μπορώ να κάνω άλλα μαθήματα σήμερα»

«Δε μου αρέσει καθόλου το σχολείο»

«Αφού η κυρία είπε πως τα γράμματα μου είναι μια χαρά εσύ γιατί μου τα σβήνεις;»

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που ακούν καθημερινά οι γονείς όταν έρχεται η ώρα της μελέτης στο σπίτι και της προετοιμασίας του παιδιού για την επόμενη μέρα.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι μικροί μαθητές αντιμετωπίζουν τη μελέτη σαν αγγαρεία. Είναι μία διαδικασία που τους φαίνεται βαρετή και χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Θεωρούν πιο συναρπαστικό το ποδήλατο στην αυλή, τη βόλτα στο πάρκο με τους φίλους τους ή το παιχνίδι στο σπίτι με τα αδέρφια τους. Και για να λέμε και την αλήθεια σίγουρα είναι..

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τη μελέτη, πρέπει να την κάνουμε πιο ευχάριστη, πιο ενδιαφέρουσα.

Αν βρούμε τον τρόπο να κάνουμε το παιδί να νιώσει θετικά συναισθήματα και να περάσει καλά την ώρα αυτή, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει να την αντιμετωπίζει σαν μπελά!

Παρακάτω σας έχω κάποια tips για να κάνετε το διάβασμα να φαίνεται παιχνίδι!

Πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία φτιάξτε ένα απολαυστικό ρόφημα για εσάς και το παιδί, τακτοποιήστε το χώρο στον οποίο θα καθίσετε και απομακρύνετε από κοντά σας οτιδήποτε μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή (κινητά, μουσική, τηλεόραση, κάποιο άλλο παιδί). Αν υπάρχουν μικρότερα παιδιά στο σπίτι , τα οποία δεν έχουν διάβασμα, απασχολείστε τα με κάτι δημιουργικό (πλαστελίνες, ζωγραφική κτλ).

Η στάση σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικα%

Written by Alina Atmatzidou

Comments are closed.