Δε ξέρω για τα δικά σας παιδιά, τα δικά μου πάντως λατρεύουν τις σούπες. Η πρώτη δε στη σειρά των προτιμήσεων, και με διαφορά, είναι η γιουβαρλόσουπα.

Αχνιστή, ξινούλα, γευστικότατη..

Τι θα χρειαστείς:

μισό κιλό κιμά

ρύζι

2 αβγά

μαιντανό

2 λεμόνια

αλεύρι

αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μισο κιλό κιμά προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ρύζι, 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 αβγό, 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα γιουβαρλάκια(τα μικρούλια γιουβαρλάκια αρέσουν περισσότερο στα παιδιά).

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να βράσει(αν θέλετε πιο συγκεκριμένες οδηγίες για το νερό μετρήστε πιάτα, πχ για 5 άτομα 10 βαθιά πιάτα). Εν τω μεταξύ αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας.

Αφήνουμε τα γιουβαρλάκια σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 8 κουταλιές της σουπάς ρύζι και ακόμα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 ακόμα λεπτά.

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό με 2 στημένια λεμόνια μικρά- αν είναι μεγάλο βάλτε 1.

Αφού κλείσουμε το φαγητό προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μέσα στο αβγό και το λεμόνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια προσθέτουμε ακόμα μία κουταλιά σούπας και ανακατεύουμε. Τέλος, το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπεράκι στο σερβίρισμα.

Γράψτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε!

Καλή επιτυχία!

Written by Alina Atmatzidou