Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών. Αυτές που δεν έχουν μαύρους κύκλους και αυτές που αναρωτιούνται πως γίνεται κάποιες γυναίκες να μην έχουν μαύρους κύκλους. Εγώ ανήκω στη δεύτερη.

Δε μπορώ καν να φανταστώ πως θα ένιωθα αν ένα πρωί ξυπνούσα, με κοιτούσα στο καθρέφτη και δε σκεφτόμουν αμέσως ‘Πριν βγω να βάλω concealer, sos ‘.

Για να δούμε όμως πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό τον επίμονο εχθρό ή πως θα τον βελτιώσουμε τέλος πάντων. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Οι μαύροι κύκλοι ή όπως ονομάζονται επιστημονικά η περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση εμφανίζονται στο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών, εξαιτίας υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, με πιο διαδεδομένους τη κληρονομικότητα, τη κακή κυκλοφορία του αίματος, την κακή διατροφή, παθήσεις του θυροειδούς κ.α.

Πλέον υπάρχουν διάφορες ιατρικές και αισθητικές επεμβάσεις που υπόσχονται την ολική εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Αν όμως ανήκετε και εσείς στη κατηγορία αυτών που προτιμούν να τους αντιμετωπίσουν πιο φυσικά, δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε μόνες σας.

  • Χρησιμοποιήστε ειδικές κρέμες ματιών για τους μαύρους κύκλους, σίγουρα δε κάνουν θαύματα αλλά αν τοποθετηθούν σωστά βελτιώνουν λίγο την υπάρχουσα κατάσταση. Ο σωστός τρόπος να τοποθετήσουμε τη κρέμα στη περιοχή των ματιών είναι με μικρά χτυπηματάκια – τσιμπηματάκια. Με το τρόπο αυτό πετυχαίνουμε μεγαλύτερη απορρόφηση λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας.
  • Κάλυψτε τα μάτια σας με κρύα σακουλάκια από μαύρο τσάι ή κρύες φέτες αγγουριού.
  • Για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους, πριν τοποθετήσετε το κονσίλερ, βάλτε ένα διορθωτικό χρώματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μαύρο καλύπτεται με το κίτρινο.
  • Η χρήση σωστού μαξιλαριού κατά τον ύπνο τονώνει την τοπική κυκλοφορία και βοηθάει σύμφωνα με τους ειδικούς.
  • Μη μακιγιάρετε τα μάτια σας από την κάτω πλευρά. Ακόμα και η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες θα τονίσει το πρόβλημα.

Με αυτά τα μικρά ‘μυστικά’ η εικόνα των ματιών σας σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά. Παρόλα αυτά, αυτό που λέμε πάντα είναι ότι αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι και δεν απογοητευόμαστε από μικρό ατέλειες!

photo εξωφύλλου makeup.africa

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment