Αν τα δοκιμάσεις θα τα φτιάχνεις κάθε εβδομάδα!

Τι θα χρειαστείς:

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ποτήρι λάδι ελαφρύ

1 ποτήρι ζάχαρη

ξύσμα από δύο πορτοκάλια

1 κιλό αλεύρι περίπου

1 φακελάκι baking powder

1 κρόκο

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί εκτός από τον κρόκο, με τη σειρά που αναφέρονται στη λίστα. Το αλεύρι πριν το προσθέσεις το ανακατεύεις με το baking. Ανάλογα με το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσεις για το μέτρημα(αν είναι μεγάλο), μπορεί να χρειαστείς λίγο έξτρα αλεύρι. Η ζύμη δε πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πριν τοποθετήσεις το ταψί στο φούρνο αλείφεις τα κουλουράκια με τον κρόκο. Ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά. Αν τα ψήσεις περισσότερο θα σου βγουν πιο σκληρά.

 

Καλή επιτυχία!

Written by Alina Atmatzidou