Έχετε πιάσει και εσείς το μικρό σας αγγελούδι, επανειλημμένα, να σας λέει αθώα ψεματάκια;

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε!

Σύμφωνα με έρευνα του  Ινστιτούτο Μελέτης του Παιδιού, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τα παιδιά που λένε ψέματα από νωρίς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν καλύτερα μετέπειτα στη ζωή τους.

Ναι, καλά διαβάσατε!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, για τη διατύπωση ενός έξυπνου ψέματος απαιτούνται περίπλοκες εγκεφαλικές διεργασίες, οι οποίες αποτελούν δείκτη πρώιμης ευφυΐας του παιδιού.

«Ένα παιδί που λέει ψέματα από μικρό είναι πιθανό να εξελιχθεί σε σημαίνοντα τραπεζίτη! Όσο πιο ευφάνταστο είναι το ψέμα που θα πει ένα παιδί τόσο το καλύτερο γι’ αυτό. Όλη αυτή η διαδικασία στην οποία μπαίνουν τα νήπια για να πουν ένα ψέμα είναι σημάδι ενός εγκεφάλου που αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αυτό είναι θετικό, γιατί σημαίνει ότι το παιδί θα σταθεί στα πόδια του πιο σύντομα από τα υπόλοιπα συνομήλικα παιδιά και ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει πολύ επιτυχημένο στην ενήλικη ζωή του. Οι γονείς των παιδιών αυτών δεν είναι ανάγκη να ανησυχούν. Στην ηλικία των δύο ετών το 20% των νήπιων λέει ψέματα, ποσοστό που φτάνει στο 90% στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής που να συνδέει τα ψέματα αυτά με τυχόν παραβατική συμπεριφορά του παιδιού στο μέλλον», ήταν τα λόγια του διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας για το Παιδί του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Κανγκ Λι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο μικρός Πινόκιο θα σας πει ψέματα απλά….. χειροκροτήστε τον!

photo εξωφύλλου ΒriefingNews

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment