Από την πρώτη στιγμή που έγινα μητέρα προσπαθούσα να κρατήσω αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μου για τα παιχνίδια. Σε κάποιες περιπτώσεις, για να πω όλη την αλήθεια, ο δικός μου ενθουσιασμός στη θέα ενός καινούριου παιχνιδιού, ίσως ήταν – είναι- μεγαλύτερος από των παιδιών μου.

Στην τελευταία διαδικτυακή αναζήτηση εκπαιδευτικών παιχνιδιών “έπεσα” πάνω στη σελίδα της εταιρείας Joy –Toy .

Η  Joy –Toy είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία, η οποία δημιούργησε μία εκπληκτική σειρά παιχνιδιών που σχετίζονται με την εκμάθηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν, τα χρώματα και τα μεγέθη έχουν επιλεχθεί ειδικά ώστε να γίνονται εύκολα αγαπητά και εύχρηστα στα παιδιά, ενώ βοηθάνε:

  • στην εκμάθηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • την ανάπτυξη κριτικής σκέψης
  • την εξάσκηση μνήμης και προσοχής
  • την ανάπτυξη λεξιλογίου καθώς
  • την βελτίωση της οπτικής αντίληψης

Η εταιρεία αυτή έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την κατοχή. Για πολλές δεκαετίες τα παιχνίδια των αδελφών Βιδάλη υπήρχαν σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Κάπως έτσι λοιπόν η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα συλλεκτικά αυτοκινητάκια Joy – toy έχουν ήδη αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από τα παιχνίδια της Joy –Toy τα δικά μας παιδιά εξοικειώθηκαν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στις ποδηλατάδες μας έχουν συνεχώς το νου τους στα διάφορα σήματα που ‘εμφανίζονται’ μπροστά τους και με έντονο ενθουσιασμό μας ενημερώνουν σχετικά με τη σημασία τους.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Feeney, Christensen και Moravcil «Who Am I in the Lives of Children?», το παιχνίδι είναι η πραγματοποίηση της μάθησης μέσα από την πράξη και η Joy – Toy έρχεται να μας το επιβεβαιώσει.

Τα παιχνίδια της Joy – Toy θα τα βρείτε στο επίσημο site της Joy – toy . 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment