Θυμάσαι εκείνο το παιδάκι στην τάξη σου που καθόταν μόνο στο θρανίο;

Ή μήπως δε βγαίνει από το μυαλό σου, όσα χρόνια και αν περάσουν, η στιγμή που ο/η νταής της τάξης απείλησε τον συμμαθητή/ τη συμμαθήτρια σου και εσύ δεν έκανες τίποτα;

Αυτά και άλλα τόσα συμβαίνουν καθημερινά στα σχολεία και, για να λέμε και την αλήθεια, είναι καταστάσεις απολύτως φυσιολογικές, καθώς τα παιδιά προσπαθούν να βάλουν τους κανόνες τους στον δικό τους ‘κόσμο’.

Κακά παιδιά δεν υπάρχουν, είναι δική μας δουλειά να παρατηρούμε τις ‘περίεργες’ συμπεριφορές των παιδιών μας και να τους μιλήσουμε για αυτές.

Στην προσπάθεια αυτή δίπλα μας βρίσκονται οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με τη σειρά ‘Τα παιδιά μπορούν’, η οποία δίνει στους μικρούς αναγνώστες συμβουλές ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθήματα και καταστάσεις που μπορεί να τους δυσκολεύουν.

Στη δική μας βιβλιοθήκη προστέθηκαν δύο βιβλία της σείρας, τα οποία από την πρώτη στιγμή τράβηξαν το ενδιαφέρον των παιδιών.

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑ(από το οπισθόφυλλο):

Το πείραγμα δεν έχει πάντα πλάκα. Μπορεί να εκνευρίσει, να πληγώσει, να τρομάξει. Το βιβλίο αυτό σου δίνει συμβουλές για να μάθεις να αντιμετωππίζεις τα πειράγματα που μπορεί να δέχεσαι και ιδέες για το πως να αντιδράσεις αν δεις να πειράζουν κάποιον άλλο ή για να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις αν είσαι εσύ αυτός που πειράζει.

ΠΕΣ ΓΕΙΑ, ΚΙ ΑΣ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ(από το οπισθόφυλλο):

Εσύ ντρέπεσαι πότε; Είναι φυσιολογικό, όλα τα παιδιά το παθαίνουν κάποιες φόρες. Το βιβλίο αυτό σου προτείνει κάποιες τεχνικές ώστε να μάθεις να διαχειρίζεσαι τη συστολή σου και να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση όποτε βρίσκεσαι με ανθρώπους που δε γνωρίζεις καλά ή ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment