Το banoffee είναι ένα ελαφρύ και συγχρόνως πολύ γευστικό γλυκό. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η γεύση της καραμέλας που ανακατεύεται με αυτή της μπανάνας είναι απλά….. κόλαση! Η νονά της ανηψιάς μου,  η Δέσποινα, μου έστειλε μία πετυχημένη συνταγή για banoffee και εγώ εννοείται τη μοιράζομαι μαζί σας.

Υλικά:

  • 400 gr digestive μπισκότα
  • 180 gr βιτάμ λιωμένο για τη βάση
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 3 μεγάλες μπανάνες για τη γέμιση
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Aλέθω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το λιωμένο βιτάμ. Τα απλώνω σε πυρέξ και το βάζω για 20 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ζαχαρούχο και σε χαμηλή φωτιά το ανακατεύω συχνά μέχρι να γίνει καραμέλα περίπου στα 15 λεπτά ανάλογα με την εστία.Το απλώνω πάνω από τη βάση.Κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζω πάνω από την καραμέλα. Βάζω πάλι στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Απλώνω τέλος και τη σαντιγύ και το βάζω στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες. Πριν το σερβίρω ρίχνω σκόνη κακάο από πάνω.
Απλό και πεντανόστιμο!
Περιμένω εντυπώσεις!
cover page tripadvisor.com.gr

 

 

Written by Alina Atmatzidou