Διαβάζοντας το βιβλίο «Άλμα Πίστης» ένιωσα πολλές φορές να ταξιδεύω στο παρελθόν, να δημιουργώ εικόνες στο μυαλό μου, το φόντο των οποίων είχε ζωγραφιστεί από τη συγγραφέα, και εγώ κάπου εκεί, στο ρόλο της πρωταγωνίστριας, να ζω γνώριμες για μένα καταστάσεις.

Η Βικτώρια Σαμπετάι είναι ένα κορίτσι που γεννήθηκε στο Βόλο και ζει στο Βέλγιο. Ο απλός και καθαρός τρόπος γραφής της μου δημιούργησε την ανάγκη να τη γνωρίσω καλύτερα.

Πάμε να δούμε τι έχει η ίδια να μας πει για το βιβλίο της, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πως ξεκίνησε το ταξίδι σου στο χώρο της συγγραφής;    
Ανέκαθεν μού άρεσε να γράφω. Όλα άρχισαν επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Το έντονο jet lag με κρατούσε ξάγρυπνη κι εγώ μέσα στην ησυχία της νύχτας, χωρίς περισπασμούς αποτύπωνα τις σκέψεις μου στο χαρτί. Κι όσο περισσότερο έγραφα τόσο περισσότερο ήθελα να γράφω.
Aν έπρεπε να επιλέξεις ένα από τα μικροδιηγήματα σου, ποιο θα ήταν αυτό;
Η ανάγνωση του βιβλίου προκαλεί στον αναγνώστη την επιθυμία να επιλέξει κάποιο ή κάποια διηγήματα που μιλούν κατευθείαν σ’αυτόν. Στη δική μου περίπτωση, κάθε ένα ανεξαιρέτως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Εφόσον όμως μου το ζητάτε, θα διαλέξω το Μνημόσυνο επειδή είναι μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.
Τι θα ήθελες να αισθανθεί ο αναγνώστης κλείνοντας το βιβλίο σου;
Διαβάζοντας το Άλμα πίστης ο αναγνώστης θα νιώσει και θα σκεφτεί και αυτό που θα μείνει κλείνοντας το βιβλίο είναι μια πληθώρα συναισθημάτων και σκέψεων με την ιδιαίτερη , προσωπική σφραγίδα του καθενός ξεχωριστά.

Μας ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτό το διάστημα;

Εννοείται! Η συγγραφή είναι πλέον για μένα μια μεγάλη αγάπη. Πάρτε για παράδειγμα κάποιον που λατρεύει τα πατατάκια. Όταν ανοίξει το σακουλάκι, είναι αδύνατον να σταματήσει μετά από ένα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment