Ο μεσαίος μου γιος λατρεύει τους κουραμπιέδες, γι αυτό έχω ψάξει πολύ ώστε να βρω την ιδανική συνταγή.

Για ακόμα μία φορά κατέληξα στον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη και.. κάνοντας  κάποιες μικρές αλλαγές βρήκα τη συνταγή που έψαχνα!

Υλικά :

125 γρ  βούτυρο αιγοπρόβειο

125  γρ βούτυρο γάλακτος

70 γρ τριμμένα αμύγδαλα

75 γρ άχνη ζάχαρη

1 κουταλιά μπέικιν

2 κουταλιές ανθόνερο

2 βανίλιες

350 γρ αλεύρι

150 γρ χοντροτριμμένα αμύγδαλα

Τέλος, ανθόνερο και άχνη για το στόλισμα.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα βούτυρα με την άχνη στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μπέικιν, το ανθόνερο, τις βανίλιες και τα 70 γρ τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι.

Τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που θέλουμε. Πριν τους ψήσουμε τους πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο μας στο κέντρο ώστε να κάνουν μια μικρή λακούβα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όταν οι κουραμπιέδες μας κρυώσουν τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment