Μόλις μπει ο Νοέμβρης το Λονδίνο φοράει τα γιορτινά του. Λαμπάκια που αναβοσβήνουν, θεματικές βιτρίνες, πονηρά ξωτικά και χαρούμενα πρόσωπα υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης!

Αν δεν είναι το Λονδίνο το κατάλληλο μέρος να επισκεφτείτε τα Χριστούγεννα, τότε ποιο είναι;;;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αν όμως οι μέρες σας είναι περιορισμένες, υπάρχουν κάποια πράγματα που δε πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε.

1. Winder Wonderland , Hyde Park

Παγοδρόμια, τρενάκια, τροχός 70 μέτρων για να θαυμάσετε  από ψηλά τη γιορτινή πρωτεύουσα, αγάλματα φτιαγμένα από πάγο και πολλά shows και attractions είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη. Πληρώνετε εισιτήριο μόνο στις δραστηριότητες που επιλέγετε. Επίσης, θα βρείτε γευστικό ζεστό κρασί αν κρυώσετε και πολλές επιλογές σε αλμυρές και γλυκές γεύσεις!

2.Covent Garden

Μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου. Σε αυτή τη μικρή, πεζοδρομημένη , κλειστή πλατεία θα βρείτε ενδιαφέροντα μικρομάγαζα, υπαίθριες αγορές και γουστόζικα καφέ. Αν ψάχνετε και εσείς το πνεύμα των Χριστουγέννων, η μικρή αυτή πλατεία θα σας βοηθήσει να το βρείτε για τα καλά!

3. Transport museum

Ακριβώς δίπλα στο covent garden θα βρείτε το μουσείο μεταφορών. Στο μουσείο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα διάφορα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιήθηκαν στην Αγγλία τα τελευταία 200 χρόνια. Στο μουσείο , επίσης, υπάρχουν παιδότοποι με μικρογραφίες λεωφορείων και τρένων για τους μικρούς επισκέπτες, βιβλιοθήκες, κατάστημα με αναμνηστικά, καφετέριες και πολλά ακόμα.

 

4.Lego Store

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Λονδίνου φτιαγμένα με χιλιάδες μικρά τουβλάκια!

Που αλλού; Μα φυσικά στο Lego Store του Λονδίνου! Μικροί και μεγάλοι θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

 

5.Βρετανικό Μουσείο

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Στολές Ινδιάνων, Αιγυπτιακές μούμιες, εξοπλισμός Εσκιμώων είναι μόνο λίγα από τα χιλιάδες εκθέματα που φιλοξενούνται στο παλαιότερο μουσείο του κόσμου.  Στην Ελληνική πτέρυγα δεσπόζουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά τις μετώπες και τα αετώματα του ναού.

6.Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μία συλλογή που  αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα τα οποία εντάσσονται σε πέντε κύριες συλλογές:  βοτανική,  εντομολογία,   ορυκτολογία,  παλαιοντολογία   και ζωολογία. Τα λόγια είναι περιττά, το μόνο που θέλω να τονίσω είναι να έχετε πολλές ώρες στη διάθεση σας.

 

Τη συνέχεια θα τη βρείτε στο δεύτερο μέρος!

 

 

 

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment