Πολλές φορές δε λένε πως οι ντόπιοι μαθαίνουν για τις ομορφιές του τόπου τους από ξένους;

Έτσι λοιπόν έγινε και στη δική μου περίπτωση.

Έχει λίγες μέρες που ψάχναμε μία ιδιαίτερη παραλία, κοντά στη Θεσσαλονίκη, με καθαρά νερά. Αρχικά είπαμε πως θα κατευθυνθούμε προς Χαλκιδική, τι πρωτότυπο, στη συνέχεια σκεφτήκαμε να βρούμε κάποιο κολπίσκο στον Πλαταμώνα, μέχρι και η Ασπροβάλτα σε συνδυασμό με παραλίες της Καβάλας μας πέρασαν από το μυαλό..

Ένας φίλος κάποτε μας είχε πει πως στην Επανομή της Θεσσαλονικής υπάρχει μία παραλία με ένα ναυάγιο, στην οποία πήγαινε πολύ συχνά όταν ήταν κάτοικος της περιοχής.

Ευτυχώς θυμηθήκαμε εγκαίρως την πρόταση του και για καλή μας τύχη ο δρόμος που χαράχτηκε στην εικόνα του κινητού μας φάνηκε ευχάριστος και κοντινός.

Βρεθήκαμε λοιπόν στην παραλία Ναυάγιο η οποία βρίσκεται στο ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζεται στον υδροβιότοπο της περιοχής. Ένα επιβλητικό σκαρί πλοίου μισοβυθισμένο στα ρηχά, χαρίζει ένα μοναδικό θέαμα στους λουόμενους. Σκουριασμένο και επιβλητικό έχει δώσει το δικό του στίγμα στη παραλία, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Αν τύχει και βρεθείτε κοντά στη περιοχή αξίζει να το επισκεφτείτε. Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μάσκες θαλάσσης ώστε να το…. εξερευνήσετε!

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment